Rastgele Ateş Etti, Cezayı Buldu

Rastgele Ateş Etti, Cezayı Buldu

Akçaabat'ta silahla rastgele havaya ateş açarak kaçmaya çalıştığı iddia edilen sanık, belediyede ücretsiz park ve bahçe işlerinde çalışma cezasına çarptırıldı.

 

Akçaabat'ta bir restoranda çıkan tartışmada polise mukavemette bulunduğu ve silahla rastgele havaya ateş açarak kaçmaya çalıştığı iddia edilen sanık, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında belediyede ücretsiz park ve bahçe işlerinde çalışma cezasına çarptırıldı.

Bir süre önce, Akçaabat'taki bir restorana gelen C.B. (39) ile bazı kişiler arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Durumun bildirilmesiyle olay yerine gelen polislerce engellenmek istenen tartışma sırasında C.B, polislere direndikten sonra restorandan çıkarak kaçmak istedi.

Kaçarken elindeki tabanca ile rastgele havaya ateş açtığı da belirtilen C.B, polislerce yakalanıp gözaltına alındı. Olayın ardından C.B. hakkında görevli polis memurunu direnme ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etme suçlarından Akçaabat Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Yargılama sonucunda C.B, suçlu bulunarak söz konusu suçlardan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. C.B'ye verilen ceza daha sonra sanığın pişmanlığı da dikkate alınarak, bir kamu kuruluşunda kamu yararına ücretsiz çalışma cezasına çevrildi.

Temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay'ın yerel mahkemenin bu kararının usul ve yasaya uygun bularak onamasının ardından C.B'nin cezasının infazına başlandı.

-Belediyede 5 ay ücretsiz çalışarak cezasını çekecek-

Sanık C.B, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi görevlilerinin denetiminde Akçaabat Belediyesine bağlı Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde, ücretsiz olarak park ve bahçe işlerinde çalışmaya başladı.

Beş ay süreyle ücretsiz olarak bu işleri yapacak olan C.B, söz konusu işlemleri kurallara uygun yaptığı anlaşılırsa cezasını çekmiş sayılacak, aksi takdirde cezaevine girebilecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler