Protestoların Bir Amacı Yok

Protestoların Bir Amacı Yok

Akçaabatlı Mehmet Kurtoğlu herhangi bir hakarette bulunmadığını söyledi.

 

Akçaabat'ta imar uygulamasına tepki gösteren mahalle halkının protesto esnasında Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’yla davalık olan 2 kişiden biri olan Mehmet Kurtoğlu(59) herhangi bir şekilde hakaret etmediğini, kendisinin memurluktan emekli olduğunu ve bu terbiyede hareket ettiğini savundu.

Konuyla herhangi bir şekilde alakasının olmadığını, ancak kendisinin belediye başkanı Türkmen’e hakaret ettiği iddiasıyla ifadesinin alındığını belirten Kurtoğlu, “Araştırdılar, basına verdiğimiz demeçlerde de, video görüntülerinde de böyle bir şey yoktur. Benim mizacıma ters bir durum zaten bu, hakareti asla tasvip etmem” şeklinde konuştu.

Protestolardan herhangi bir sonuç alınamayacağı inancını da taşıyan Kurtoğlu, belediye meclisi kararının ancak meclisin kendisinin iptal etme yetkisi olduğunu ifade etti. “Bu iptal kararını da çıkartmayacaklarını söylediler” diyen Kurtoğlu artık yapacak bir şey olmadığını belirtti.

Hakaret şeklinde herhangi bir sözünün olmadığına dikkat çeken Kurtoğlu, “18 uygulaması yapıldığında araştırdım 84’lü yıllardan beri bu kanunun olduğunu ve itiraz anlamında ne yapabiliriz diye öğrenmeye çalıştım. Mahkemelerin hep belediyelerden yana karar verdiğini öğrendim. Belediye meclisindeki oylamadan önce bu durumu duysaydık bir şekilde fikir beyan ederek ikna edebileceğimizi ancak bu durumda bir şey yapamayacağımıza karar verdim. İlk olarak babamın arazisine gelip kepçe başladı ancak o zaman kimse bize destek olmadı. Daha sonradan uyandı arkadaşlar, yapılanlar bir sonuç doğurmayacağı kanaatindeyim” dedi.

Kurtoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Yalnızca belediye meclisi kendi kararını iptal edebilir, onu da meclise katılan mahallelilere mecliste belediye yetkilileri söyledi böyle bir şey söz konusu değil. Eylemlerde ahlaki davranmak gerekiyor. Ben protestoların bir işe yaramayacağını biliyorum ancak mahalleli arkadaşlarla birlikte olmak için orada bulunuyorum” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler