Prosedür İşliyor

Prosedür İşliyor

Akçaabat Belediyesi’nin yıllardır gündeminde olan Toptancı Hali’nin yapım çalışmaları tamamlandı.

Yeni Mahalle’nin sahil kesimine inşa edilen Akçaabat Toptancı Hali’nin kaba inşaatı tamamlanarak ruhsat aşamasına gelindi.

Trabzon Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne ruhsat için başvuran Akçaabat Belediyesi, müdürlük tarafından istenilen şartların kendilerine bildirilmesi üzerine bu şartları yerine getirmek için hummalı bir çalışma başlattı.

meyve-sebze-hali4.jpg

Ruhsat için gerekli olan şartları Mart ayı içerisinde tamamlamayı planlayan Akçaabat Belediyesi’nin hale resmiyet kazandırmasının Mart ayının sonunda gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, 20 dükkandan oluşan halin birkaç eksiğinin kaldığını, bu eksikliklerin giderilmesinin ise yaklaşık bir aylık zamanlarını alacağını belirterek: “Mevcut binanın Hal Yasası’nın şartlarına uygun hale getirilmesinde birkaç küçük iş kaldı. Kapısı yapılacak, tabelası takılacak. Bu işlerin tamamlanmasının ardından ise halimiz hizmete girmiş olacak.” dedi.

Başkan Yardımcısı Parlayan, halin hizmete açılmasının ardından pazar yerinde birkaç önemli düzenleme yapacaklarını ve bu alanın yine aynı amaca yönelik modern bir düzenleme ile hizmet vermeyi sürdüreceğini söyledi.

Toptancı halinin yararlanıcılarının tümünün üye olduğu Akçaabat Sebze ve Meyvecileri Koruma Derneği Başkanı Mustafa Kahriman da yıllardan beri özlemini duydukları hale kavuşmalarına çok az bir süre kalmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

meyve-sebze-hali3.jpg

Yapım öncesinde gerçekleştirilen planlama sonucunda dağılımı yapılan hal dükkanlarının bazılarına şimdiden üyelerinin yerleşmeye başladığını belirten Başkan Kahriman, halin açılmasıyla birlikte  satış fiyatlarında da ucuzluk yaşanacağı müjdesini de verdi.

Yıllardan beri Trabzon Belediye Hali’ne giriş çıkış yapıp yeniden Akçaabat’a dönmek zorunda kaldıklarını ve bunun da büyük bir kaynak israfına sebebiyet verdiğini belirten Kahriman, bu sıkıntılarını halleden Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e de tüm üyeleri adına teşekkürlerini sundu.

meyve-sebze-hali2.jpg

Akçaabat pazar yerinde yıllardır zor şartlarda hizmet veren esnaf ise yavaş yavaş yerleşmeye başladıkları halin büyük bir eksikliği gidereceğini belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler