Projeler Akçaabat'a Değer Katacak

Projeler Akçaabat'a Değer Katacak

Projeler Akçaabat'a Değer Katacak

Bölgemizin uzun süreden beri beklediği  Yatırm Adası ve geri çekilmesinden endişe edilen Şehir Hastanesi Projesinin hayat buluyor olmasının sevinci sürüyor. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, her iki yatırımın Trabzon’a çok büyük katkı sağlayacağını belirterek “Şehir Hastanesine yalnız sağlık açısından bakılmasın. Bu aynı zamanda bir turzim yatırımıdır.” dedi. 


TRABZON’UN beklentileri arasında yer alan Yatırım Adası ve Şehir Hastanesi projelerinde yaşanan gelişme Akçaabat’ı da sevindirdi. Akyazı’ya yapılacak olan Şehir Hastanesinin bitişiğindeki ilçe Akçaabat iki yatırımla da yakından ilgileniyor. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen iki yatırımın bugüne kadar Trabzon’da gerçekleştirilen projelerin en büyükleri olduğunu “Biz çok mutluluk duyduk. Şehir hastanesi Akçaabat’a hemen bitişik konumda. Akçaabat’a da büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan çok Akçaabatlı var. Yatırım Adası’nda da şüphesiz Akçaabat’tan çok istihdam olacak. Artık Arsin, Akçaabat fark etmiyor. İnsanlar servis araçlarına binip gidiyorlar. İkisi de bizim için çok büyük yatırımlardır.” dedi.


Şehir Hastanesinin bir sağlık yatırımı olduğu kadar da turizm yatırımı olduğunu belirten Başkan Türkmen “Trabzon’a çok büyük katkıları olacak sağlık turizmi açısından. Trabzon’a, bölgemize, Körfez ülkesi vatandaşlarına hizmet edecek. Biz o bölgenin Akçaabat’a doğru tamamen turizm amaçlı olarak değerlendirilmesini de arzu ediyoruz. Akçaabat’a doğru Karayolları var. İleride yapılacak planla orası taşınır ve yeri konakla turizm tesisine dönüştürülür. Bunun hazırlıklarını yapmak lâzım. Hastane bitene kadar bunu gündemde tutmak gerekir.” diye konuştu.
Türkmen son olarak şunları kaydetti: “Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, bakanlarımız Süleyman Soylu ve Berat Albayrak ve diğer bakanlarımızla milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Bakanımız Süleyman Soylu’nun büyük bir emeği var. Adım adım takip etti. Yoksa kolay çıkmazdı. Ayrıca bu yatırımların takibini yapan TTSO’ya, Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Trabzon büyük bir iş başarmış oldu.” 
İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu'ya, Trabzon Milletvekillerimiz Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora'ya teşekkür ederiz." dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler