Proje Tanıtıldı

Proje Tanıtıldı

Akçaabat Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Avrupa Birliği Destekli “Turizmden Üniversiteye” isimli projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

 

Akçaabat Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen tanıtım toplantısına, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Tahsil Halcı, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse,  Avrupa Birliği Fonlarından daha fazla faydalanmak için daha çok proje üretilmesi gerektiğini söyledi. Köse “AB fonlarında çok çeşitli projeler üretilerek kaynak almak mümkündür. Ancak yeterince proje üretemiyoruz. Daha fazla proje üreterek buradaki kaynaktan ülkemize de aktarılmasını sağlamalıyız” dedi.  Köse Turizmden Üniversiteye isimli projenin de önemli bir proje olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

turizm-otel4.20110325130003.jpg

Okul Müdürü Suat Karakaş ise yaptığı konuşmada “Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerinin önemli ayaklarından birisi olan “mali işbirliği”, Türkiye’nin 3 Ekim 2005 tarihinde müzakere sürecine girmesi ile birlikte önemli değişime uğramıştır. Bu değişim sonucunda 2007-2013 dönemi için aday ülkeleri tam üyeliğe hazırlamak ve üye ülkeler ile aday ülkeler arasındaki ekonomik ve sosyal farklılıkları azaltmak amacıyla, daha önce farklı programlar altında yürütülen mali yardımlar “Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)” adı altında birleştirilmiştir. Söz konusu fonların kullanımında da, ülkemizde birden fazla kurumun rol oynadığı yeni bir yapılanmaya gidilmiştir” dedi.

Karakaş proje ile 35 öğrencinin üniversiteye  yerleştirilmesi amaçlandığını ifade etti.

turizm-otel5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler