Polisi Evinde Yakalamıştı

Polisi Evinde Yakalamıştı

Alkçaabt'ta yaklaşık 1 yıl önce eşiyle ilişkisi olan ve evinin yatak odasında yakaladığı polis memuru Hasan Konukçu’yu silahla öldüren Şenol T.’yi 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm etti

TRABZON 1. Ağır Ceza Mahkemesi Akçaabat İlçesi’nde, yaklaşık 1 yıl önce eşiyle ilişkisi olan ve evinin yatak odasında yakaladığı polis memuru Hasan Konukçu’yu silahla öldüren Şenol T.’yi 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm etti. Mahkeme heyeti önce müebbet hapis cezası verdiği Şenol T.’nin cezasında daha sonra tahrik indirimi yaptı.

Pişman Olduğunu Söyledi
DÜN son kez hakim önüne çıkan Şenol T. “Pişmanım, böyle olmasını istemezdim” dedi. Mahkeme heyeti Şenol T.’nin olaydan önce, ölen Hasan Konukçu ile Şenol T.’nin eşinin rızaya dayalı ilişki kurmasının ve olay sırasında sanığın ikiliyi yatak odasında yakalamasının sanık lehine haksız tahrik olduğuna kanaat getirdi.
Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde, yaklaşık 1 yıl önce eşiyle ilişkisi olan ve evinin yatak odasında yakaladığı polis memuru Hasan Konukçu’yu silahla öldüren Şenol T. 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Mahkeme heyeti önce müebbet hapis cezası verdiği Şenol T.’nin cezasında daha sonra tahrik indirimi yaptı.

GARDIROP ARKASINDA YAKALAMIŞTI
Dava konusu olay şöyle gelişti: Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde görevli evli ve bir çocuk babası Hasan Konukçu (29), Akçaabat’ta yaşayan evli ve 2 çocuk annesi M.T. (26) ile ilişki yaşamaya başladı. Sık sık kadının Akçaabat’taki evine giderek, eşi evde olmadığı zamanlarda ilişkiye giren Konukçu, 8 Nisan 2007 tarihinde M.T. ile telefonlaşıp bir kez daha evine gitti. Bir lokantada garson olarak çalışan ve eşinin kendisini aldattığından şüphelendiği için yeğenine evini gözetleten Şenol T. (32), bir erkeğin geldiği haberini alınca eve gitti. Eve giren Şenol T., eşinin kilitlediği yatak odasının kapısını çaldı. Kapı geç açıldı ancak içeri giren Şenol T., gardırobun arkasında saklanan polis memuru Hasan Konukçu’yu farketti. Silahını çeken Şenol T., Hasan Konukçu’yu kalbine sıktığı tek kurşunla öldürdükten sonra polise teslim oldu.

ÖNCE MÜEBBET, SONRA 13 YIL 4 AY
Tutuklandıktan sonra hakkında Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Şenol T., "Eşimle ilişkisi olduğunu öğrendikten sonra Hasan Konukçu ile gidip konuştum. Böyle bir şey olmadığını söyledi. Kendisine eşimden uzak durmasını söyledim. Olay günü yeğenim arayıp eve bir erkeğin geldiğini söyledi. Eve gittiğimde yatak odasının kapısı kilitliydi. Eşim biraz geç açtı. Dolabın arkasında Hasan Konukçu’nun omzunu gördüm. Bulunduğu yerden çıkınca bana silah çekeceğini düşünüp ateş ettim" dedi. Dün son kez hakim önüne çıkan Şenol T., pişman olduğunu belirterek, "Böyle olmasını istemezdim" dedi. Mahkeme heyeti Şenol T.’yi, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan önce müebbet hapis cezasına mahkûm etti. Olaydan önce ölen Hasan Konukçu ile Şenol T.’nin eşinin rızaya dayalı ilişki kurmasının, olay sırasında sanığın ikiliyi yatak odasında yakalamasının ve ayrıca sosyal ve kültürel etkenlerin sanık üzerinde oluşturduğu baskının sanık lehine haksız tahrik olduğuna kanaat getiren mahkeme heyeti, daha sonra bu cezayı 15 yıl hapse dönüştürdü. Yargılama aşamasındaki olumlu davranışlarını da indirim sebebi kabul eden heyet, Şenol T.’ye cinayet suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına verilmesine hükmetti. Şenol T.’ye ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 10 ay hapis cezası verildi ve toplam cezası 13 yıl 4 ay olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler