Polis Haftası Kutlandı

Polis Haftası Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 167. Kuruluş yıldönümü Akçaabat’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Abdullah Ertem, İlçe Emniyet Müdürü İsa Yılmaz, İlçe Jandarma komutanı Yüz.Celal Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, daire amirleri, emniyet mensupları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Akçaabat Emniyet Müdürü İsa Yılmaz’ın Atatürk anıtına çelenk sunması ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kutlama töreninde, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Komiser İlker Durmuş yaptı.

polis-haftasi.jpg

polis-haftasi.20120410171940.jpg

celal.jpg

İlker Durmuş konuşmasında, Türk Polis tarihinin şan ve şeref ile dolu olduğunu belirtti. Durmuş “Şanla, Şerefle, 167 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuş ve 1937 yılında 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu ile bugünkü son ve modern şeklini almıştır.1936 yılında 1800 personelle Emniyet Genel Müdürlüğü olarak temsil edilmekteyken bugün yaklaşık 300.000 personel kadrosuyla, üstün gayret ve özveriyle halkımıza gururla hizmet ederek, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır” dedi.

Kutlamalar Kültürpark Saray Restauran'ta yapılan tebriklerin kabulü ile sona erdi.

Gün dolayısıyla Atatürk Caddesi’nde uygulama yapan polisler kontrol için durdurdukları sürücülere çikolata dağıttı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset