Polemiğe Girmeyeceğim

Polemiğe Girmeyeceğim

Trabzon bütün şehir sınırları içinde yer alan Akyazı Projesi için Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı belediyeye ulaştı.


Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, karar üzerine dolgunun dün itibariyle geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

Yükleniciye Tebligat Yapıldı

Gümrükçüoğlu, konunun önünün tamamen tıkanacağını zannetmediğini belirterek, “Çalışmaları durdurmuş durumdayız. Çevre Orman İl Müdürlüğü hukuki sorumluluğu yerine getirip yükleniciye tebligatı yaptı. Benim hevesim vardı. Hala gerçekleşecek” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun olayı hukuka taşıyan Mimarlar Odası Başkanı Salih Akyüz’e yönelik sözleri düm kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Oda Başkanı Akyüz, “Sayın Başkan olayı malesef kişiselleştiriyor. Ben polemiğe girmek istemiyorum” dedi.

Trabzon bütün şehir sınırları içinde yer alan Akyazı Projesi için Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı belediyeye ulaştı. Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, karar üzerine dolgunun  dün itibariyle geçici olarak durdurulduğunu söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu’nun olayı hukuka taşıyan Mimarlar Odası Başkanı Salih Akyüz’e yönelik sözleri dün kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Oda Başkanı Akyüz, “Sayın Başkan olayı malesef kişiselleştiriyor. Ben polemiğe girmek istemiyorum” dedi. Akyüz itirazlarının kişisel olmadığını, kent için duydukları hassasiyet nedeniyle başvuru yaptıklarını söyledi. Akyüz, "Biz stadyumun Avni Aker'in yerinde yapılmasından yanayız. Arenalar dünyada kültürün br parçasıdır ve hep şehir merkezlerinin içindedir. Kruvazör liman yapılmak isteniyorsa bunun yeni Akyazı değil, trahte göstermiştir ki Trabzon Limanı'nın mevcut yeridir. Akyazı kesinlikle kruvazör liman için uygun bir yer değildir. Şayet yük limanı yapılmak isteniyorsa, onun yeride demiryolunun denizle birleştiği yerdir. Çömlekçi'de bir kentsel dönüşüm düşünülüyor. Bütün bunlar Çömlekçi içinde geçerlidir. Akyazı Trabzon için hayatta kalan tek koydur. Halkın denize girdiği tek mekandır. İtirazımızın sonuna kadar gideceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler