Platform Esnafı Konuştu

Platform Esnafı Konuştu

Akçaabat Platformu’nun 4. toplantısı gerçekleştirildi.

Akçaabat’ın sorunlarını masaya yatırmak ve çözüm önerileri oluşturmak ve bunların takibini yapmak amacıyla oluşturulan Akçaabat Platformu’nun 4. toplantısı gerçekleştirildi.

Her ay toplanan ve katılımcı kuruluşların ikisinin masraflarını karşıladığı toplantının bu ayki organizesini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası gerçekleştirdi.

Körfez Metin’de gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Soner Şenel, Garnizon komutanı Binbaşı Mustafa Selçuk, Belediye Başkanı Şefik Türkmen, eski Trabzon Milletvekili Dr. Ali Kemal Başaran’ın yanı sıra platform üyelerinden şu isimler katıldı:

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Ahmet Ziya Atasoy ve yönetim kurulu üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ve yönetim kurulu üyeleri, Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Coşkun Şenkaya, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Emre Akgün, CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı İsmail Şener, Sanayi Sitesi Yaptıram Derneği Başkanı Ali Kalaycı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman başocak, Oto Galericileri Derneği Başkanı Necati İsak, Emniyet Derneği Başkanı Sadık Atmaca.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, her gün şehit haberlerinin alındığı günümüzde moralleri sağlam tutmanın mümkün olmadığını vurguladı. Hacıoğlu, bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını da istedi.

Sorunlarla ilgili ilk konuşmayı yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, esnafın büyük kesiminin icralık olduğu bir ilçede yaşadığımızı söyledi. Ulusal sermayeli 25, Trabzon sermayeli 5 büyük marketin faaliyet gösterdiği ilçemizde bu duruma bir çözüm getirilmesini ve marketlerin şehir dışına çıkartılmasını isteyen Sivrikaya, ilçede sayıları artan kermeslerin de esnafın işine engel olmayacak sürelerde açık kalmasını istedi. Zabıta ekiplerinin tutum ve davranışlarından da şikayetçi olan Sivrikaya, kaldırımların 40 santimetrelik bölümünün esnaf tarafından kullanılmasını ve bayram önceleri de sahilde esnafa satış yeri verilmesini istedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Bulut ise Salı günleri kurulan Akçaabat Pazarı nedeniyle seyyar olmayan esnafa da kaldırımların kullandırılmasını istedi. Esnafın sorunlarına paralel konulara da değinen Başkan Bulut, Akçaabat’a kurulacak olan üniversitenin Fatih Eğitim Fakültesi’nin dönüştürülmesiyle değil sıfırdan ve şehir merkezinde bir alana kurulmasını istedi. Hastane Kavşağı ve otopark sorununun ilçe turizmini olumsuz etkilediğini de belirten Bulut, Düzköy Yolu’nun düğün mevsimi öncesinde ışıklandırılmasını da istedi.

Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk ise Büyükşehir Belediyesi’nin kurulmasıyla birlikte tarifelerdeki artışların rekor düzeye çıkmasından şikayetçi oldu. Durak tabelalarının asılmasını da isteyen Şentürk, Salı Pazarı’nın artık şehir merkezinden kaldırılmasının zamanının geldiğini söyledi.

Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı ise kasapların köfte satmasının yasak olduğunu, parça tavuk satılmasının da yasak kapsamında bulunduğunu belirterek gıda denetimlerinin sıklaştırılmasını istedi.

Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim ise Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs seferlerinin fazlalığından şikâyetçi olarak, bu durumun onlara bir kâr sağlamadığını, kendilerini ise iflasa sürüklediğini söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün ise Akçaabat’a kurulacak üniversitenin yeni bir üniversite olacağını vurguladı. Akgün, yasal olarak marketlerin açılmasının engellenemeyeceğini belirterek platform üyelerine birlikte yerel sermayeli marketlerden alışveriş yapma teklifinde bulundu.

Oto Galericileri Derneği Başkanı Necati İsak ise bir siteye sahip olmaları yolundaki talebini yineledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Erhan Nadir ise Büyükşehir Belediyesi ile olan her türlü sorunun kendilerine iletilmesinin çözüm açısından yararlı olacağını kaydetti.

Son olarak söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise eleştirilere cevap verdi ve yapabilecekleri hakkında bilgi aktardı. Esnafın toplumun belkemiği olduğuna vurgu yapan Türkmen, “Bizim esnafımıza yaptığımız en büyük katkı Akçaabat’ı bir marka şehir yapmaktır.” dedi.

Toplantının değerlendirme konuşmasını yapan Kaymakam Soner Şenel ise sıkıntıların çok olduğunu belirterek bunların çözümü için birlikte hareket etmenin yararlı olacağını söyledi. Kaymakam Şenel, sorunların çözümünde böylesine bir platformun rolünün de büyük olduğunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler