Pidelere Zam Yok

Pidelere Zam Yok

Yaşar Sivrikaya’dan Ramazan öncesi Akçaabatlı vatandaşlara iki müjde.

Trabzon Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya’dan Ramazan öncesi Akçaabatlı vatandaşlara iki müjde. Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde Ramazan ayı öncesinde fırıncılarla bir araya gelen oda başkanı Yaşar Sivrikaya, pide fiyatlarında zam yapılmaması yönünde karar alırken, fakir vatandaşlara da 30 gün boyunca ücretsiz pide verilmesini sağlayacak.

Fırıncılarla anlaşarak, mahalle muhtarlarının belirlediği durumu iyi olmayan vatandaşlara esnaf ve sanatkarlar odasının kaşesinin yer aldığı bilgi kartları veren esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Yaşar Sivrikaya, “Durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı mahalle muhtarlarımızla tespit ederek, Ramazan ayı boyunca kendilerine verdiğimiz kartla birlikte günde 2 pide almalarını sağlayacağız” dedi.

Ramazan ayının birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu ve dayanışmayla yardımlaşmanın en yoğun ay olduğunun savunan Sivrikaya, “İlçede faaliyet gösteren 54 fırıncı arkadaşlarımızla oturup, istişare yaptık. Trabzon pidelere zam yaptı ancak Akçaabat’ta biz pideye zam yapmıyoruz. Geçen yılki fiyatları aynen uyguluyoruz” diye konuştu.

Sivrikaya, Ramazan ayında yardım kolisi satın alarak, ihtiyacı olan insanlara dağıtacak olan varlıklı kişileri, alacakları bu yardım kolilerini mahalle arasındaki bakkallardan almaları için yönlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Akçaabat’ta fırıncılar için bu yıl uygulanacak olan pidenin azami fiyatları şöyle: 650 gr Yumurtalı sade pide 2.25 TL, 850 gr Yumurtalı sade pide 3.25 TL, Yumurtalı Susamlı Pide 650 gr 2.50 TL, Yumurtalı Susamlı Pide 850 gr. 3.50 TL.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler