Pekşen Akçaabat'tan Eleştirdi

Pekşen Akçaabat'tan Eleştirdi

Pekşen Akçaabat'tan Eleştirdi

Akçaabat kongresinde konuşan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, bugün İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatarak, KTÜ’de 4 üniversite öğrencisine verilen ağır cezaya tepki gösterdi. Süleyman Baykal KTÜ’yü AKP’nin arka bahçesi haline getirdiğini belirterek, “Yazıklar olsun. 3 tane öğrenci ‘Türkiye Laiktir. Laik düzen devam edilecektir. Bu İsmail Kahraman Atatürk düşmanıdır. Laiklik düşmanıdır’ diyerek helal olsun onlara açık yüreklilikle tavır koyuyorlar, onları yıllarca eğitimden yoksun bırakıyorsun. 4 tane öğrenciden bu kadar mı korkuyorsun?” dedi. 

chp-akcaabat-004.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Akçaabat İlçe Kongresi Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde yapıldı. Kongreye CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu ve Akçaabat İlçe eski Başkanı Mustafa Nadir’in listeleri yarıştı.

chp-akcaabat-003.jpg

SAVCILAR DA YARGILANIR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştıran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  açıklamalarına değinen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “İçişleri bakanına bir davette bulunuyorum. Şu Yomra’da ki belediye başkanının yolsuzluk dosyaları sümenaltı edildiğinde, aynı hukuka uygunluk kriterleri ve objektif kriterlerine göre mi değerlendirdiniz. Ya da Trabzon Cumhuriyet Başsavcısına da buradan seslenmek istiyorum. Sayın Cumhuriyet Başsavcısı, ayyuka çıkan o yolsuzluk dosyalarını savcılıkta daha ne kadar sümenaltı etmeye devam edeceksiniz. Bunları görmezden gelmeye daha ne kadar devam edeceksiniz? Bunlara ses çıkarmayacağımızı mı zannediyorsunuz. Günü gelecek. Savcılar da yargılanır. Zamanı geldiğinde herkes görecek” diye konuştu. 

BLOK LİSTE İTİRAZI

Blok listenin partinin ortasına konulmuş bir dinamit olduğunu söyleyen Haluk Pekşen,  “Kısa bir zaman sonra Trabzon’da il kongremiz olacak. Umut ediyorum bir tek il başkanının etrafında bütün Trabzon toplanır ve onun taşıyacağı bayrak altında hep beraber AKP’ye meydanları dar ederiz. Bunu başarabiliriz. Onun için bütün parti büyüklerimden destek bekliyorum.  Geçmişi bir kenara bırakalım. En iyi yapacak adayın etrafına birleşelim. Şimdi bir birimizle mücadele edecek vaktimiz yok, buna hakkımız da yok. Bu Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğüne konmuş olan blok liste, bu parti ve bu partinin iktidar olmasını en büyük engeldir ve en büyük yanlıştır. Ben bu blok listeyi Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortasına atılmış olan bir dinamit olarak görüyorum. Partide niçin yetenekli olan insanlar, niçin genç olan insanlar, toplumda yer etmiş olan insanlar, çalışmak isteyen insanların neden önlerini kapatıyoruz. Yapmayalım bunu. Ne blok listesi. Bizim seçmenimiz en iyisini seçiyor. Buna güvenin” diye konuştu.

4 TANE ÖĞRENCİDEN BU KADAR MI KORKUYORSUN?

Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatarak, KTÜ’de öğrencilere verilen cezaya tepki gösteren Haluk Pekşen, “Akçaabat’ın girişinde hastane var hastanenin zeminini su bastı, röntgen cihazları çalışmıyor.  Niye. Çünkü bilimle yapılmadı hastaneler. Yandaş kayırması ile yapıldı o hastane. Tıp Fakültesi hastanesine bir gidin. Şehirlerarası Otobüs Terminali o hastaneden daha düzgün ve temiz. Bugün İnsan hakları günü ya. Ne insan hakları. Oraya adadıkları bir rektör var yazıklar olsun. Bilim insanıymış. Rektör müş? Bugüne katar sabrettim ona ses çıkarmadım.  KTÜ Teknik Üniversitesi bir bilimsellik abidesi idi. Çok sayıda kalitede bilim insanı yetiştirdi.  Bu ülkeye çok hizmet etti. Ama bu Süleyman oraya geldiğinden beri AKP’nin arka bahçesi haline getirdiği o üniversitede film, fırıldak işleri Türkiye’nin birinci gündemine geldi. Yazıklar olsun. 3 tane öğrenci ‘Türkiye Laiktir. Laik düzen devam edilecektir. Bu İsmail Kahraman Atatürk düşmanıdır. Laiklik düşmanıdır’ diyerek helal olsun onlara açık yüreklilikle tavır koyuyorlar, onları yıllarca eğitimden yoksun bırakıyorsun. 4 tane öğrenciden bu kadar mı korkuyorsun? Gencecik insanlar anayasanın ilk 3 maddesini hatırlatan bu genç insanlardan bu kadar mı korkuyorsun! Hangi yasal gerekçe ile onlara 3 yıl ceza verdiniz. Hiç mi utanmadınız. Demokrasi, özgürlükmüş, insan haklarıymış. Atamalara bakın bilim yuvasını, film yuvasına çevirmiş oturmuş oraya. Bugünler geçer herkesin önüne hesap koyulur” dedi. 

Büyükşehiri Akçaabat'ta Gördünüz mü?

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Büyükşehir'i eleştirdi. Trabzon'un Büyükşehir yasası ile kandırıldığını iddia eden Pekşen "Akçaabat'ta büyükşehir belediyesini gördünüz mü, Faturaların üzerinde Büyükşehir Belediyesi yazıyor. Su faturasında yazıyor, imar harcında, gaz  faturasında büyükşehir belediyesi yazıyor. Büyükşehir Belediye başkanını Akçaabat'ta bir hizmet yaparken gördünüz mü?. Bu AKP'nin geldiği 15 yıl içerisinde Akçaabat'ta da şunu yaptılar diye bir şey duydunuz mu?. 2. Üniversite yapacaklardı Akçaabat'a duruyor, Düzköy yolundaki binalar çürüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset