Paris'te Trabzonlular Derneği

Paris'te Trabzonlular Derneği

Paris Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği yeni lokaline kavuştu.

Paris'te bir 2 yıl evvel kurulmuş olan Paris Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği yeni lokaline kavuştu. Başkent Paris'in banliyösü Epinay-sur-Seine'de kiralanan dernek binası, Epinay ve çevresinde yaşayan Trabzonluların katılımıyla, Paris Başkonsolosluğu'ndan muavin Konsolos İhsan-Emre Kadıoğlu ile Paris merkezli Doğu Dil ve Kültürleri Ulusal Enstitütüsü'nde (INALCO) görev yapan tarihçi Faruk Bilici ve dernek Başkanı Akçaabatlı hemşerimiz Bülent Cumur açılış kurdelesini birlikte kestiler.

 

 

 

Dernek Başkanı Cumur, Trabzon ve kültürünü Fransa'da en iyi şekilde tanıtmayı arzu ettiklerini belirtti. Başkan Cumur, 2 yıl gibi kısa bir süre önce kurulan derneklerinin Trabzonluların birinci adresi olma özelliğine kavuştuğunu söylediği açılış konuşmasında, burası her ne kadar Paris Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Lokali olarak açmış olsak da, Fransa'daki tüm Karadanizli hemşerilerimizin kendi evi girip hizmet istiyecekleri ve Türk toplumuna hizmet edebilecekleri bir mekan olduğunu söyledi.

 

 

 

Paris Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın kollarının evlerinde büyük emek ve gayret sarfederek, Karadeniz yöresine has yemek ve tatlıların hazırlanıp sunulduğu dernek lokali açılışında, dernek üyelerinin bir başka mutluluğu ise dev televizyon ekranında izledikleri Trabzonspor -Sivasspor karşılaşmasını Trabzonspor'un 3-1 kazanması  oldu. Sık sık, gol sesleriyle dernek lokali inledi. Çoğu Fransa doğumlu Trabzonlu gençlerin üzerinde Trabzonspor formasıyla dolaşmaları dikkat çekti. gençlere aynı şekilde dernek kadın kolları üyesi genç kızların da Trabzonspor forması giyerek destek verdikleri gözlendi.

 

 

 

Paris Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik kolları başkanı Müfit Birinci de açılış da söz aldı ve, çevredeki Trabzonlu gençleri, bir araya getirmek istediklerini, bunu da mevcut olan futbol takımı ile Karadeniz oyunlarını oynayan folklor ekibi gibi Kültürel ve Sportif faaliyetleri daha iyi ve zengin yapılabilmesi için gerekli olduğunu  söyleyen gençlik kolu başkanı Müfit Birinci, Üniversite öğrencisi arkadaşlarımızı da tanımak istiyoruz, bu arkadaşlarımızla daha değişik ve çok yönlü çalışmalar yapabilmemiz için bir araya gelmemiz şart"dedi.

 

 

 

Dernek lokalinin açılışı tamamlandı, Derneğin kadın kollarının yaptığı bir birinden nefis yemekler, tattılar hatta karalahana sarması bile yenildikten sonra, üzerine has demli ince belli cam bardaklarda karadeniz çayı içildi. Televizyondaki Trabzonspor-Sivasspor maçı da, dernek lokalini dolduran Trabzonspor taraftarlarının istediği gibi Trabzonsporun galibiyetiyle noktalandı, derneğe yeni üye olanlar yöneticilerden gerekli bilgileri aldılar, muavin Konsolos Kadıoğlu ve Öğretim üyesi Prof.Dr Bilici de kendilerine destek olacağı vaadinde bulunduktan sonra sıra geldi kemençe eşliğinde horon tepmeye...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kültür Sanat