Paris'te Trabzon Gecesi

Paris'te Trabzon Gecesi

Paris Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel hale getirdiği dayanışma gecesi Fransa'da yapıldı. FOTO GALERİ

Akçaabatlı hemşerilerimizden Bülent Cumur'un başkanlığını yaptığı Paris Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel hale getirdiği dayanışma gecesinde Fransa'da yaşayan tüm Trabzonluları bir araya getirdi.Paris'in banliyösü olan Sarcelles'teki Espace Venise isimli düğün ve konser salonunda gerçekleştirilen geceye yoğun ilgi vardı.

Dernek üyeleri ve yakınların-dan oluşan yaklaşık 1500 kişiye davetiye çıkartılan geceye Fransa'nın dört bir tarafından gelen yaklaşık 2 bin kişi katılırken; salonun dolması nedeniyle birçok kişi de geri dönmek durumunda kaldı.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Cumur, Trabzon ve kültürünü Fransa'da en iyi şekilde tanıtmayı arzu ettiklerini belirtti. Başkan Cumur, 2 yıl gibi kısa bir süre önce kurulan derneklerinin Trabzonluların birinci adresi olma özelliğine kavuştuğunu da vurgulayarak, bunun en bariz göstergesinin dernek binasına kavuşmaları olduğunu söyledi. Cumur, “Neslimize Trabzon kültürünü unutturmayacağız.” dedi.

Onur konuğu olarak İsmail Türüt'ün sahne aldığı geceye İsmail Cumur kemençesiyle, Ali Bulut klavyesiyle ve mahalli sanatçılarımızdan Meryem Akyüz de sesiyle renk kattı.

Türkiye'nin Paris Konsolosluğu'nda görevli Muavin Konsolos Nurettin Belet ile Trabzonspor'un eski futbolcularından Serdar Bali'nin de katıldığı geceye işlerinin yoğunluğu nedeniyle gelemeyen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak başta olmak üzere Trabzon Milletvekilleri ve Trabzonspor yöneticileri ise canlı telefon bağlantılarıyla salondakilere hitap etti.

Gecenin düzenlenmesine Paris'teki bazı Türk iş yerleri sponsor olarak katkı sağlarken, salona girişte Trabzon ve Trabzon kültürünü anımsatan anlamı büyük ama ücreti küçük hediyeler ile kitapların satışı yapıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat