Para bu işi çözmez

Para bu işi çözmez

Nadir, kaldırım işgaline karşı olduklarını söyleyerek, " Karşılıklı anlayış olması gerekir. Vatandaşımızın yolda yürürken de rahat yürümesi lazım. İşi paraya endekslersek doğru olmaz" dedi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, Akçaabat Belediyesi’nin kaldırımları işgal eden esnaftan alacağı ‘işgaliye ücreti’ ile ilgili yorumda bulundu. Nadir, “Kaldırımı işgal eden vatandaştan para almak, bu sorunu çözmez ve haksızlık getirir” dedi.

“Bu ne demektir? Parası olan kaldırımı işgal edebilecek, olmayan edemeyecek öyle mi?” ifadesini kullanan Nadir, “Akçaabat esnafıyla, vatandaşıyla hepimizindir. Esnaf da Akçaabat’ın halkı. Biz güzel ve temiz bir Akçaabat istiyorsak hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız. Burada görev bize de, belediyeye de, esnafa da tüm herkese düşer” diye konuştu.

Nadir, “Parası olan işgal eder, olmayan edemez” anlayışının yanlış olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: “Bu yanlış bir anlayış. Karşılıklı anlayış olması gerekir. Vatandaşımızın yolda yürürken de rahat yürümesi lazım. İşi paraya endekslersek doğru olmaz. Parası olan kaldırımı işgal edebilir. Bu da sorunu çözmez” ifadelerini kullandı.

Nadir, kaldırımların yaya vatandaşlara ait olduğunu savunarak, ancak zamana bırakılarak bu sorunun aşılabileceğini söyledi. Nadir, “Bu bir kültür işidir. Esnafa kaldırımdan çekil demekle olmaz. Bunu zamana bırakmak lazım. Ancak kaldırım vatandaşındır. Hoyratça kaldırımı kullanmak doğru değildir. Hepimizin bu işte görev ve sorumluluğu var. Esnaf da vatandaşımızdır. Karşılıklı anlayışla olur. Bu sorunu çözmez ve haksızlık getirir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Günebakış Gazetesi / Berkant PARLAK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset