Öztürk'ten Mustafa Nadir'e çok konuşulacak cevap

Öztürk'ten Mustafa Nadir'e çok konuşulacak cevap

Ahmet Ziya Öztürk'ten Mustafa Nadir'e çok konuşulacak cevaplar geldi.

Akçaabathaber.com Özel Haber

AK Parti Akçaabat eski ilçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir’in kendisi hakkında yapılan eleştirilere desten vermesini samimiyetsizlik olarak nitelendirdi.

Ahmet Ziya Öztürk yaptığı açıklamada, CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir’in parti içerisinde olan bir eleştiriye destek olmak gibi bir hakkının olmadığını ifade ederek “CHP İlçe Başkanı Sayın Mustafa Nadir epey yol kat etmiş gibi gözüküyor. Daha önceleri yaptığı sataşmalarda yediği zılgıttan ders almış olmalı ki ölçülü olmaya başladı. Ancak bir çift söz söyleyebiliyor. Görünen o ki, bir daha ki sefere sözü teke indirip, daha sonra hepten vazgeçmek zorunda kalacak. Sayın Nadir, senin neyine eski ilçe başkanını eleştirilerine destek vermek veya vermemek. Bu partiye hizmet eden kim olursa olsun, doğru ya da yanlış eksik ya da fazla eleştirme hakkı vardır. Ama onları destekleme ya da ekleştirme hakkı sende hiç yoktur. Muhalefetsen muhalefet işini yap diyeceğim ama onu da bilmiyorsunuz. Tek mahir olduğunuz şey, birilerinin sözlerinden istismar edebileceğiniz şeyleri cımbızla alıp kullanmak. Bununda hiçbir işe yaramadığını bildiğiniz halde yinede yapıyorsunuz. Çünkü başka hiçbir şeyden anlamıyorsunuz. Bu gün de aynısını yapıp, beden önceki ilçe başkanına destek verdiğinizi söylüyorsunuz. Sayın Osman Çavuş, 3 dönem ilçe başkanlığı yaptı. Ben de O’nun yönetiminde bir dönem teşkilat başkanlığı yaptım. Bu süre içerisinde hiç mi doğru ya da güzel bir hizmetine rastlamadın da bir kez destek olmadın. Siz söylüyorsunuz,  Sayın Osman Çavuş döneminde kulak sorunu yoktu. Sizi kamuoyu önünde veya basında görüşüyorsunuz da neden bir kez olsun, “sayın başkanım şu işi güzel yaptınız azma şu şu eksikleri var, onlara da dikkat edelim” demediniz. Bunlar samimiyetsizliğinizin göstergesidir” dedi.

 

Mustafa Nadir’in göz boyamaya çalıştığını ve halka şirin görünmek gayretinde olduğunu da ifade eden Ahmet Ziya Öztürk “Sayın Nadir birde geçmiş değerlerimizden bahsediyorsunuz. Göz boyayarak halka şirin görünemeyeceğinizi hala anlayamadınız mı? Hangi geçmiş değerlerimizden bahsediyorsunuz. Sen değimliydin, Akçaabat’ımıza yapılan hastanenin isminin Haçkalı Baba olacağını duyduğunuzda “iyi bari aciline de Sirimioğun kızı diye isim veriniz” diyen. Geçmişte böyle bir hakaret yapan siz değimli siniz. İşte o gün bile bu hastanenin yapımına katkı sağlayanlara teşekkür etmek yerine verdikleri isimden dolayı yerden yere vurdunuz. İsmi verilen zatında değeri orta iken.  Ayrıca Sayın Nadir, siz kafanıza takmayın, benim o günkü konuşmamda bahsettim hem tarihe altın harflerle yazılacaklar, hem de kara leke olarak yazılacak olanlardan değilsiniz. Sizin zihniyet apayrı bir yere olacağından emin olabilirsiniz. Sayın Nadir, şunu sakın unutma ki, er ya ada geç şu her zaman her olayda, istismar ettiğiniz, cumhuriyet, Atatürkçülük ve laiklik söylemlerinde vazgeçeceksiniz. Sizin bu değerleri sürekli istismarınız yüzünden bu değerle hak ettiği yere gelemiyor. Herkes tarafından hakkıyla kavranamıyor.  Ama bu değerle hak ettiği yere geldiğinde siz bunları artık istismar edemeyeceksiniz” şeklinde açıklama yaptı.

 

 

Varsa gücün cesaretin gel bir konuyu halka izah et. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasın diye her türlü yola başvurduğunuz zaman, genel başkanınız çatı adayınızın adını açıkladığında, partinizin mucit Milletvekili Nur Serter, aynen şu açıklamayı yapmıştır. “Açıklanan isim yani Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, bizim partimizin Atatürkçülük, Laiklik ve Cumhuriyetçilik anlayışına tamamen ters bir isimdir. Kabul edilemez”. Ama ne enteresandır ki Sayın Nur Serter, kendi icadı olan ikna odalarına alınıp gereken yapılmıştır. O günde söylediğim gibi sayın Ekmeddin İhsanoğlu’nun kamuoyunda biline en belirgin özellikleri dindar olması, muhafazakar bir aileden gelmesi, isminde din kelimesinin geçmesi, dini bir tahsil görmesi idi. Evet Sayın Nadir, şimdi halkımıza açıklayın da, biz de öğrenelim, sizin Atatürkçülük, laiklik ve Cumhuriyetçilik ölçüleri nelerdir ki bunlar Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na hiç uymamıştır. Ben bildiğimi söyleyeyim de yanlışsa düzeltirsin. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na hiç uymayan sadece ve sadece sizin menfaatleriniz uğruna sürekli istismar ettiğiniz anlayıştır.  Ama oda bir gün oradan kalkacak, gerçek manasıyla çok daha değerli, çok daha yol gösterici ve çok daha faydalı hale gelecektir. İşte bizim yok etmek istediğimiz Cumhuriyet değerleri değil sizin bu zihniyetinizdir. Bizim Cumhuriyet değerlerimizi yok etmek istediğimizi söyleyeler çıkar bizim son seçimde Akçaabatımızda % 71,5 oy aldığımız seçim çalışmaları esnasında kendilerinin de ne yaptıklarını bu halka açıklarlar. Sayın Nadir, sakın ha çıkışta, biz de o dönemde AK Parti’nin Cumhuriyet değerlerini yok ettiğini anlatıyorduk demeyin. Anladığınız oydan bu konuda ne kadar oy aldığınız ortaya çıkar yarın daha istismar yapamazsınız” şeklinde konuştu.

Başkanlığı döneminde neden Mustafa Nadir’e cevap vermediğini de açıklayan Ahmet Ziya Öztürk “  Sayın Nadir, biz düne kadar bulunduğumuz makama saygımızdan dolayı mecbur kalmadıkça sizin boş, anlamsız sataşmalarınıza cevap vermeyip o makamın ağırlığını taşımaya çalıştık. Ama artık aktif siyaseti bıraktım diye sahanın boş bırakıldığı zannına kapılma. Bu halkı yanılmanıza müsaade edilmeyecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset