Öztürk'ten Ağır İfadeler

Öztürk'ten Ağır İfadeler

CHP’de adaylıktan çekilen Öztürk milletvekili adayları ve il başkanını suçladı

CHP’de adaylıktan çekilen Öztürk milletvekili adayları ve il başkanını suçladı

CHP Trabzon’da 1 Kasım Genel Seçimleri için 2. sıradan kaydırılarak, 5. sıradan aday gösterilen ve sonrasında istifa eden Ali Türen Öztürk, çok sert açıklamalarda bulundu. Kendi yerine aday gösterilen Yavuz Karan’ı ‘başarısızlığı her üye tarafından bilinen ve tartışılan bir şahıs’ olarak itham eden Öztürk, kendisi ile Karan’ın yerinin değiştirilmesini hakaret olarak değerlendirdi. Milletvekili Haluk Pekşen’i de suçlayan Öztürk, “Liste dışı kalmam için bir oyun oynandı. İlk sıradaki arkadaş da  bu kurgunun içinde yer aldı.” dedi.

CHP Trabzon’da 1 Kasım Genel Seçimleri için 2. sıradan kaydırılarak, 5. sıradan aday gösterilen ve sonrasında istifa eden Ali Türen Öztürk, çok sert açıklamalarda bulundu. Kendi yerine aday gösterilen Yavuz Karan’ı ‘başarısızlığı her üye tarafından bilinen ve tartışılan bir şahıs’ olarak itham eden Öztürk, kendisi ile Karan’ın yerinin değiştirilmesini hakaret olarak değerlendirdi.

‘YAVUZ KARAN DOSTUM DEĞİL’

CHP adayı Yavuz Karan’ın ‘Ali Türen Öztürk ile biz dostuz’ ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını ve bu sözün siyasi bir açıklama olduğunu kaydeden Öztürk, “Dostluk böyle olmaz, dostluk insanı arkadan hançerlemekle olmaz. Dostluk ebedidir, o insan olarak beşeri arkadaşımız olabilir. Ama siyasi olarak benim siyasi düşmanım olduğunu kendisi bizzat bana yüzüme il başkanının yanında ifade etti Öyle bir dostluktan şimdilik seçim var diye benim yakınlarıma, siyasi çevreme şirin görünmek için söylemiş olduğunu, bunun da oynadığı oyunda üstlendiği yeni bir rol olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘ÖNSEÇİMDEN SONRA, SİYASİ DÜŞMANIZ, DEDİ’

Öztürk, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde gerçekleştirilen önseçimin ardından Yavuz Karan’ın kendisini CHP Milletvekili Haluk Pekşen’le işbirliği yapmakla suçladığını ve ‘Artık siyasi düşmanız’ dediğini iddia etti. Partisine dair bir kırgınlığının olmadığını sözlerine ekleyen Öztürk, 1 Kasım’da yeniden neden tekrar aday olduğunu da anlattı: “Ben bana yapılan yanlışa karşı kırgınım 3 bin 200 kişinin iradesine saygı duyulmaması, atılan adımın hiçbir dayanağının olmayışıdır. Sayın Genel başkanın bir açıklaması üzerine, yeniden aday olma ihtiyacını hissettim, aday oldum. Biliyorsunuz süreç bittiği aşamada üç kişinin başvurusu var idi. Partililerimiz ‘ön seçim istediniz bak şimdi millet sizi sıralamaya koydu şimdi kalkıp aday bile olmuyorsunuz’  demesin diye aday oldum.”

‘BANA ‘SEN ADAY OLMA’ DESELERDİ…’

Öztürk, İl Başkanı Güzide Uzun’un kendisine “Ali Bey seni düşünmüyoruz seni istemiyoruz. Önseçim yok, genel merkez belirleyecek. Sen istersen aday olma yaptığın hizmetlere teşekkür ederiz” demesi halinde yeniden aday olmamayı düşündüğünü belirtti. Öztürk şunları dile getirdi: “Ben de hiç sesimi çıkarmaz, aday olmadan, çekilirdim. Beni listeye koymasaydılar bile sorun etmezdim. Ama bu şekilde benim yerimin örgütte başarısızlığı her üye tarafından bilenen, tartışılan bir şahıs ile değiştirilmesi, bana açıkça hakarettir. Yerelde siyaset yapan birkaç kişinin kurgusudur, yapılanlar.”

MİLLETVEKİLİ HALUK PEKŞEN’İ DE SUÇLADI

 

İsim vermeden Milletvekili Haluk Pekşen’i de suçlayan Öztürk şunları ifade etti: “Bu benim üzerime oynanan oyundur. Ali Türen Öztürk’ü nasıl devre dışı bırakırız, hesabı üzerinden bir kurgu yapılmıştır. İlk sıradaki arkadaşın da düşüncesinin bu olduğunu biliyorum. Birilerinin yaklaşık 2 ay öncesinden İlhan Cihaner üzerinden parti meclisine tesir etmek üzere bu hazırlığı yaptığını, örgütteki bazı isimleri de bu iş için kullandığını, biliyorum. İl başkanının bu işten haberi olduğu halde, ısrarla haberim yok gibi demesini de yadırgıyorum. Çünkü genel başkan yardımcımız ile yaptığım görüşmede bunu örgütün istediğini bana açık ve beyan söyledi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset