Özgürlük İçin Yollarda

Özgürlük İçin Yollarda

Romanya'da Moğolistan'a kadar yürüyen Levente Gergelyfi Borbely Akçaabat'ta.

Büyük Hun İmparatoru Atilla'nın torunları olduğunu iddia eden ve Romanya'nın Sekelistan (Szekelyorszag) bölgesinde yaşayan Kimya Mühendisi ve İngilizce Öğretmeni Levente Gergelyfi Borbely Akçaabat'ta. Borbely bölgesindeki 700 bin Türk'e uygulanan asimilasyon ve baskı politikasına dikkat çekmek için Moğolistan'a yürüyor. 

Borbely, Edirne Kapıkule'den yürüyerek çıktığı Moğolistan yolculuğunda Trabzon'a gelerek Akçaabat'ta mola verdi. İstanbul, Ankara, Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Moğolistan güzergahındaki yolculuğunu 2 yılda tamamlayacağını ifade eden Borbely, parasız çıktığı yolda günde yaklaşık olarak 30 kilometre yürüyeceğini ifade etti. 
Amacının Sekelistan'da bilinmeyen Türk bölgesini tanıtmak, baskı altına yaşayan Sekel Türklerinin sesini duyurmak olduğunu belirten Atilla'nın torunu Levente Gergelyfi Borbely, "Sekeller, Romanya işgali ve baskısı altındadır. Resmi olarak tanınmamaktadırlar ve hatta kendi yazılarını kullanmaları da engellenmektedir. Romanya'nın Karpat Dağları'nın doğusunda yer alan Sekelistan'da 700 bin Türk yaşamaktadır. 895 yılında Macarlar gelene kadar atalarımız bu bölgede varlıklarını devam ettiriyorlardı. Ortaçağın Macar tarihçileri, Sekellerin Atilla'nın torunları olduklarını ve Macarlar geldiklerinde orada bulunduklarını söylemektedirler. Sekeller, Atilla'nın 453 yılında ölümü ve daha sonra gelen Hun İmparatorluğu'nun çöküşü sonrasında Karpat havzasındaki 3 bin Hun savaşçının torunlarıdır. Yani biz Türk boyuyuz" dedi. 
Sekelistan ile ilgili olarak broşür hazırladığını ve gittiği her yerde bunları dağıttığını anlatan Borbely, "Amacım dünyadaki bütün Türk toplulukların, Avrupalıların kardeşlerine nasıl muamele ettiklerini fark ettirmektir. Avrupa Birliği'nin dünyadaki en demokratik yer olduğunu iddia eden ve diğer birçok ülkeyi kolayca yargılayabilen Avrupalı liderlerdir bunlar" diye konuştu.  

levente2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler