Otobüslerde Bilet Devri Kapanıyor

Otobüslerde Bilet Devri Kapanıyor

Trabzon Belediyesi otobülserinde Akıllı bilet uygulamasına geçiliyor.

Akçaabatlı iş adamı Adnan Güven, Trabzon Belediyesi’ne ait olan otobüslerde akıllı bilet uygulamasına geçileceğini ve modern şehirlerde olan yenilikleri Trabzon’a getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Akıllık kart uygulamasının alt yapısının büyük ölçüde tamamladıklarını da ifade eden Güven “Trabzon belediyesinin yapmış olduğu ihaleyi Antalyalı bir firma ile birlikte aldık ve Trabzon’daki tüm işlemleri bizzat takip ettik. İhalede öne sürülen şartları büyük ölçüde tamamladık. Trabzon genelinde 10 adet ekranlı akıllı otobüs durağı yaptık ve 78 adet bilgi ve reklam amaçlı kullanacağımız ekranları otobüslere montajını tamamladık” dedi.

 

Kurdukları 3 Renk Reklam ve Elektronik Elektronik Kent Sistemleri şirketi ile gelişmiş şehirlerdeki yenilikleri Trabzon’a getirmeyi amaçladıklarını da açıklayan Güven, “Uygulama son derece modern bir sistem ile çalışacak. Bir süre sonra kâğıt bilet kullanımı sona erecek. Vatandaşlara dağıtacağımız kredi kartı büyüklüğündeki akıllı kartlar ile üye işyerlerinden istedikleri kadar vatandaş karlarına kredi yükleyecek ve bunlar ile otobüslerde yolculuk yapacak. Bu uygulamanın ilçe belediyelerinde dahil olmasını bekliyoruz” dedi.

 

Otobüslere koydukları ekranlar ile işyerlerine reklam yapma fırsatı da sunacaklarını belirten Adnan Güven, konuyla ilgili yakın zamanda detaylı bir basın açıklaması yapacaklarını ve kartın logo ve ismini kamuoyuna duyuracaklarını da sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler