Osmanbaba Köprüsü İhaleye Çıkıyor

Osmanbaba Köprüsü İhaleye Çıkıyor

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelanda yıkılan Akçaabat’taki tarihi Osmanbaba Köprüsü’nün yıkılması nedeniyle ilçede ulaşımda yaşanan sorun Koordinasyon Kurul toplantısına taşındı.

Osmanbaba Köprüsü ihaleye çıkıyor

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelanda yıkılan Akçaabat’taki tarihi Osmanbaba Köprüsü’nün yıkılması nedeniyle ilçede ulaşımda yaşanan sorun Koordinasyon Kurul toplantısına taşındı.

Yeni köprü yapılsın

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Osbanbaba Köprüsü’nün yıkılmasıyla 4-5 mahallenin mağdur olduğunu belirterek, yanında inşa edilen köprünün yapımının biran önce tamamlanmasını istedi. Türkmen, “Osmanbaba Köprüsü’nün yanında yapımı devam eden köprünün ayakları yapıldı, üst kısmı kaldı. Orası da tamamlanınca ulaşıma açılabilir. Bu sebeple de biran önce yapımının tamamlanmasını istiyoruz. Osmanbaba Köprüsü’nün hasarı büyük olduğu için de orasının yeniden yapımı uzun süreceği için Karayolları’ndan bu çalışmalara biran önce başlamalarını istiyoruz” dedi.

Çalışmalarda aksama yok

Karayolları Bölge Müdürü Sebahattin Bayramçavuş, Başkan Türkmen’in bahsettiği köprü yapımının çalışmalarında aksama olmadığını belirterek, “Köprü kirişlerinin siparişi verildi, onları bekliyoruz. Bahsettiğimiz kirişler öngörmeli, yani özel olarak üretiliyor. Söz konusu köprünün yapımı Söğütlü’nün içindeki viyadüklerle paralel şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bayramçavuş, Osmanbaba Köprüsü’nü daha önce kendilerinin bir çok kez ulaşıma kapadıklarını belirterek, “Bu köprü yaklaşık bir buçuk yıldır araç trafiğine kapalıydı. Buna rağmen vatandaşlar orayı kullanmaya devam etti. Biz kapattık, onlar açtı. Çünkü orada çatlamalar ve oturmalar olmuştu. Üzerinden ağır yük trafiği geçince de bu yükü kaldıramadı. Ve bu kez daha çok hasar gördü. Köprü kapattığımız gibi dursaydı heyelanda bu kadar hasar görmez ve yıkılmazdı” diye konuştu.

İhale bu yıl olacak

Bayramçavuş, Osmanbaba Köprüsü’nün yeniden yapılması için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayının gerektiğini ifade ederek, “Kurulun bir taş dahi yerleştirmesine müdahale edemiyoruz. Tarihi köprülerin onay süreci çok uzun geçiyor. Bu onarım için de genel müdürlük tamamen onay almayı bekledi. Köprünün projesi zaten bitmiş ve yatırım programına alınması için biz daha önce teklif vermiştik. Ancak ilk etapta onay alınamamıştı. Şu anda kurul onaylı projemiz var, daha önce yatırım programında sıkıntı olmasına karşın, yaptığımız son görüşmede yetki verileceği bilgisini aldım, yıl içerisinde ihalesi yapılacak” dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise köprüyü yapan müteahhidinin yanı sıra yolun müteahhidi ile görüşüp yol bağlantısını aynı yerden vermeye çalışacaklarını söyledi. Vali Öz, “Bu arada tarihi Osmanbaba Köprüsü’nün restorasyonunu da hızlandırmış olacağız. Restorasyonu yaparken, projesine bakalım, orada küçük küçük gözler var. Yeni restorasyonda Kurul’dan geçirebilirsek, onu küçük göz yerine daha büyük bir göz olarak kemer köprü gibi yapabilir miyiz ona bakmamız gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler