Osman Çavuş'un Açıklamaları

Osman Çavuş'un Açıklamaları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş'un açıklamaları.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı her yıl Ramazan ayında yapmış olduğu programlarına bu yıl da devam etmektedir. Gidilmedik mahalle, köy ve belde bırakmamak için ekipler oluşturulmuştur. Bütün köylere gidebilmek için 4 ekip, şehir merkezi için 2 ekip, beldeler ve ihtiyacı olan yerlere program yapmak için de bir gezici ekip oluşturulmuştur. Gittiğimiz yerlerde bizim konuşmalarımıza gerek kalmadan halkımızın bizim anlatacaklarımızı anlatması, ilgisi ve alakası memnuniyet vericidir.

Halkoylaması  (referandum) bir genel seçim değildir. AK Parti’nin güven oylaması hiç değildir. Halkoyuna sunulacak olan 26 madde Meclis’ten 367 oy almış olsaydı bu yaz sıcağında bu seçim kampanyaları olmayacaktı.

Görüyoruz ki; seçim kampanyalarında sürece yön vermeye çalışanlar, halktan hayır oyu vermesini isteyenler miting konuşmaları ve dağıtmış oldukları el broşürleri ile halkımızın kafasını karıştırıp korku ve panik vermektedirler. Bu broşürlerden de anlaşılacağı gibi AK Parti’ye karşı iftira, yalan ve karalama kampanyası başlatmışlardır. AK Parti’ye ve onun Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı hasmane tavır içerisine girmişlerdir. Bu durum seçimi mecraından çıkartmıştır. Bunlar doğru da değildir, halkımız tarafından da tasvip edilmemektedir. Halktan kopuk olanların, halkın içerisine girmeyenlerin ise bunları tahlil etmesi mümkün değildir. Doğru olan; 26 maddelik paketin müzakere edilmesi, halkın bilinçlendirilmesi, aydınlatılmasıdır.

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Sayın Nadir’i tebrik ediyoruz; referandumun sonucunu bugünden görmüş, yaptığı açıklamayla seçim sonrasındaki mazeretlerini şimdiden açıklamaya başlamıştır. AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı,  yıllardan beri sivil toplum örgütleriyle ve seçilmişlerle hiçbir ayrım yapmadan diyaloglarını hep en üst seviyede tutmuştur. Bunlardan birisi de seçilmiş olan muhtarlarımızla her yıl müteakip zamanlarda, bazen milletvekilimiz Sayın Mustafa Cumur’un da hazır bulunduğu toplantılar yapılmıştır. Bu toplantılarımızın birçoğunu muhtarlarımız kendileri talep etmişlerdir ve bu toplantılardan da memnun olmuşlardır.

CHP’nin eski Genel Başkanı Sayın Baykal, 82 Anayasası’nın halkoyuna sunulmasından sonra yaptığı açıklamada diyor ki; “Bu Anayasa (82 Anayasası) çimentosu olmayan harca benzer. Bununla yapılan bina ayakta durmaz. Bu Anayasa baskı altında yapılmıştır, demokratik değildir, vs.”

1987’deki seçim kampanyasında CHP’nin Anayasa taslağı ve içeriği ortadayken bugün demokratikleşme ve sivilleşme yolunda yeterli olmayan ancak bir adım olan değişikliğe CHP, MHP ve BDP’nin karşı duruşu; millet ve memleket menfaatini düşünmeden AK Parti’nin tökezlemesinin, yara almasının kendilerini sanki iktidara taşıyacakmış zannetmeleri gaflettir, yanlış hesaptır. Bu yaklaşımla beraber bu halk bu partileri iktidara taşımaz.

Halkımızdan partilerini bir tarafa bırakarak sivilleşme ve demokratikleşme yolunda yapılacak olan halkoylamasına destek vermelerinin hem bizim hem de çocuklarımızın geleceği için önemli olduğuna inanmaktayım.


Osman ÇAVUŞ
AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset