Osman Çavuş'tan Açıklama

Osman Çavuş'tan Açıklama

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, Referandum ile ilgili açıklama yapatı.

İşte Çavuş'un açıklaması...

Referandum, partiler arası bir seçim değildir. 26 maddelik Anayasa değişiklik paketinin halk oyuna sunulmasıdır. Halk oyuna sunulacak olan 26 maddenin 24’üne muhalefet partileri de “EVET” demektedir. Sözde muhalefet ettikleri Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın yeni haliyle beraber Anayasa Mahkemesi ve HSYK daha demokratik hale getirilmektedir. Hal böyle iken ortada ciddi bir şey varmış gibi Yüce Türk Milleti’ne AK Parti’yi oylatma çabasına girmişlerdir.

12 Eylül sonrasında hayır kampanyası başlatan partiler seçmenlerine başarısızlıklarını nasıl ifade edeceklerini kendileri bilirler. Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi 11 asıl 4 yedek üyeden oluşmaktadır. Yedekler de asıllara ilave edilerek 15 olmakta, 2 tane de yeni üye seçilmektedir ayrıca 65 yaşına kadar olan üyelik süresi 12 yılla sınırlandırılmaktadır. HSYK’nın sayısı asıl ve yedekleriyle beraber 34’e çıkartılmış, 3 daireden oluşmakta, dairenin birisi atamalara, birisi terfi, birisi de disiplin hükümlerine bakacaktır. HSYK kendi içinde yüksek yargıyı görevlendirirdi, yüksek yargı da HSYK’yı seçerdi. Böyle bir döngüden çıkartılarak HSYK daha demokratik bir hale getirilecektir.

YAŞ kararı ile Ordudan atılanlar neden ordudan atıldıklarını soramazken referandumda “EVET” denilmesiyle bunlar sorulabilecektir. Siviller savaş hali hariç askeri mahkemede yargılanmayacaktır vs. maddeler 12 Eylül’de oylanacaktır. Bu maddelerin tütünle, fındıkla ne alakası var? Şimdi de sıra vatandadır, demeniz referandumda sunulan maddelere söyleyecek bir sözünüz yok manasındadır.

MHP’lileri, partinin kurucu lideri Türkeş’in Konya Sun Tv arşivindeki kendi sözlerinden açıklamalarını izlemeye davet ediyorum. Merhum Türkeş’e soruyorlar; “DYP-SHP Koalisyonu’na neden güvenoyu verdiniz?” Türkeş cevap veriyor; “12 Eylül Anayasası’nı değiştireceklerine söz verdiler. 12 Eylül’de ülkücüler olarak bize çok haksızlık edilmiştir. 12 Eylül bize büyük mağduriyetler getirmiştir. 12 Eylül’ün Türkiye’ye çok zararı olmuştur. 12 Eylül’ün bütün kalıntılarını ortadan kaldırmayı taahhüt ettikleri için güvenoyu verdik.”

O gün güvenoyu verilen DYP ve SHP’nin bir maddesini bile değiştiremediği 12 Eylül Anayasası’ndan 26 madde halkımızın önüne gelmektedir. Karar aziz milletimizindir.

Bu referandumla güçler arası ayrılık ortadan kalkacak, sular yatağında akacak, sivilleşme yolunda önemli adımlar atılacaktır. Bunun için “EVET” diyeceğiz. Hayır diyenler ülkenin geleceği için değil AK Parti’nin zarar görmesi, bu oylamada yara alması gayretindedir. Herkes kazdığı kuyuya düşeceğinin de hesabını yapmalıdır. Bu seçimi bir parti seçimi olmaktan çıkartalım, “EVET” diyelim. 17 Temmuz 2011’deki Genel Seçimlerde herkes elindeki eteğindeki taşları döküp partisine oyunu verecektir. Milletin hassas noktalarını istismar ederek milletin yararına olacak oylamada hayır oyu vermek millete zarardan başka bir şey değildir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Siyaset