Osman Çavuş'tan Açıklama

Osman Çavuş'tan Açıklama

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, hazırladığı il delegesi listesinde belediye meclis üyelerine yer vermemesinin genel merkezin kendilerine yaptığı önerilerin dikkate alınması sonucu gerçekleştiğini söyledi.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, hazırladığı il delegesi listesinde belediye meclis üyelerine yer vermemesinin genel merkezin kendilerine yaptığı önerilerin dikkate alınması sonucu gerçekleştiğini söyledi. Yönetimde asil ve yedekte bulunan kişilerin çok fedakarca çalıştıklarını ve bu kişilerin il delegesi yapılması gerektiğine inandığını kaydeden Çavuş, bu durumdan belediye meclis üyelerinin rahatsızlık duymaması gerektiğini söyledi.

Bir önceki yönetimde bulunan asil üyelerin 8 tanesinin yeni yönetimde yedekte kalmasının yeni yönetime giren arkadaşların önünü açmak anlamına geldiğini ve büyük bir fedakarlık olduğunu kaydederek, "İlçe teşkilatlarının il delegesi yapılması noktasında genel merkezimizin bizlere gönderdiği bir yazı var. Kongrede dikkat edilmesi istenen hususların yer aldığı yazıda, il kongre delegeleri tespit edilirken sırasıyla, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, belde başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, gençlik ve kadın kollarından yüzde 10’luk kesimin il delegesi yapılması, belediye meclis üyelerinin il delegesi yapılması kriterleri devam ederek önerilmiştir. Bu yazının doğrultusunda belediye meclis üyeleri sıralamada arkada kaldığından delege yazılmamışlardır. Bunun altında başka bir şey aramak doğru değildir. İl delegesi olmak ya da olmamak çok önemli değildir. Bunu mesele haline getirmenin doğur olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki geçen kongrede bu arkadaşlarımızın hepsi il kongre delegesiydi. Kongrede herkes üzerine düşeni yapmıştır. Ben bu konuda kendilerinden memnunum. İlçe başkanı ile birlikte hareket etmişlerdir. Sayısal olarak delege sayısı yetmediği için belediye meclisi üyelerimizi il delegesi yazamadık. Arkadaşlarımız siyaseten tecrübelidir. Bunu mesela haline getirmemelerini isterim" dedi.

Eski yönetimde olan bazı isimlerin, yeni yönetimde yedekte olmasının büyük bir fedakârlık olduğunu kaydeden Çavuş, teşkilatlarda yedek-asil ayrımı olmadığını kaydederek, "Yeni yönetime aldığımız isimleri delege yapmamamız durumunda güvensizlik oluşur diye yeni arkadaşlara ağırlık verdik. Bu isimleri asil yönetime koyduk. Bazı arkadaşlarımız bu noktada fedakarlık yapıp yedek üye olmaya kabul etmişlerdir. Bu, eski arkadaşların büyük bir fedakarlığıdır. Bunun dışında yeri gelince belediye meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri de fedakarlık yapmalıdırlar. Burada asil yönetimde olan arkadaşlar fedakarlık yapmıştır. Biz de yönetim toplantılarına yedekler de katılır. Her toplantıda yoklamaları alınır. Belediye meclis üyeleri,siyasi kanat kadar cefakar değildirler. Neticede hafta sonları 20 düğüne bu yönetimde bulunan asil ve yedek üyeler katılıyor. Bu kişilerin onure edilmesinde fayda olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Yönetimde olmayan 2 kişinin il delegesi yapıldığını hatırlatan Çavuş, "Bu arkadaşlar yönetimde bulunan arkadaşlar kadar çalışan kişilerdir. Onları da bu vesileyle onure ettik" ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Siyaset