Osman Çavuş'ta Yine Gündem Yaratacak Açıklamalar

Osman Çavuş'ta Yine Gündem Yaratacak Açıklamalar

Akçaabat AK Parti’nin 3 dönem ilçe başkanlığını yapan Çavuş, yine çarpıcı açıklamalar yaptı. "Her önüne gelen aday olmamalı"

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığını görevini 3 dönem sürdüren ve son seçimde partinin tüzüğündeki “3 dönem” şartı nedeniyle yeniden aday olmayan Osman Çavuş, Akçaabat’taki adaylıklarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zaman zaman yaptığı çıkışlarla partinin ilçedeki gündemiyle ilgili şok etkisi yaratan Çavuş, önümüzdeki süreçte belediye başkan aday adayı olup olmayacağını açıkladı. Çavuş, çevreden kendisine bu yönde telkinde bulunanlara net bir çizgiyle ‘hayır’ dediğini belirtti.

Partideki aday adaylığı bolluğuna tepki gösteren Çavuş, “Herkesin demokratik hakkıdır, medeni cesareti olan herkes aday olabilir ama her önüne gelen de aday olursa burası curcunaya döner” dedi. AK Parti’den seçilmiş bir belediye başkanı olduğunu hatırlatan Çavuş, aday adayının fazla olmasına tepki gösterirken, partide yöneticiyken istifa ederek belediye meclis üyeliği gibi görevlere talip olanlara da sert çıktı.

Aday adaylığı sürecindeki diğer partili adayları aradan çıkartmak gibi çalışmalarla beraber, ‘Ben adayım’ diyerek yola çıkmanın kendisinin mizacına uymadığını belirten Çavuş, “Biz bir görevde olalım veya olmayalım bu parti için çalışırız. Köy köy dolaşır oy isteriz ama ben adayım diye ortaya çıkamam. Bize ne görev verilirse biz o görevden kaçmayız” diye konuştu.

Kimseye dargın olmadığını ancak daha önceki yaptığı açıklamalarla ilgili kendisine “partiye muhalif kişi”, “CHP gibi muhalefet yapıyor” şeklinde eleştiriler yapılmasının kendisini üzdüğünün altını çizen Çavuş sözlerine şöyle devam etti: “Bu parti bizim partimiz. Büyüttük bu hale getirdik. Destek istenirse biz yine hazırız. Şimdi izliyoruz. İstişare istenirse, fikir sorulursa yine varız.”

İlçe yöneticilerinin istifa ederek, belediye meclis üyesi olmalarına da bir anlam veremediğini vurgulayan Çavuş, “MHP veya CHP’den aday olmak isteyenleri anlarım. Onlar hizmete talip. Ama AK Parti’de yöneticilik yapanları anlayamıyorum. Bu partinin yöneticisi olan arkadaşlar zaten hizmet ediyorlar. AK Parti iktidarda olan parti. Sen zaten hizmet etme makamındasın. Siyasette partinin temsilcisisin. Proje sunacaksın, projeni kabul ettireceksin. Ben yönetimden birçok arkadaşın istifa edip, meclis üyesi olmasını mantıklı ve makul bulmadım, bulmuyorum. Kaldı ki uzun bir hizmet etseler neyse. Tebdil-i mekan yapalım, değişiklik olsun, burada vereceğimi verdim artık farklı alanda hizmet etmek istiyorum şeklinde bir durumda ortada yok. Daha kongre olalı bu yılın başında 2 yıl olacak. Bazı arkadaşlar aday olmaya kalkışıyorlar. İlçe başkanı da bazılarını geri çevirdi. Demokrasi yönünden itirazım yok. Herkesin seçme-seçilme hakları vardır ama ilçe yöneticiliğinin basamak olarak kullanılmaması lazım. Bu çırpınma ilçe yönetimine girme, ardından belediye meclis üyesi olmak diyelim ki oldun ne yapacaksın? Ekip belli değil, başkan adayı belli değil. Kiminle çalışacaksın? Akçaabat’ta gruplaşmalar oldu” şeklinde konuştu.

Çavuş son olarak şu sözleri kaydetti: “Akçaabat Trabzon’un ilçeleri arasında seçimi AK Parti’nin alacağı en rahat ilçedir. Nihai kararı verecek olan genel merkezdir. Akçaabat’ta hizmet yapacağım diyen tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset