OSB'Nin Tamamı Tek Firmaya

OSB'Nin Tamamı Tek Firmaya

Trabzon Valisi Recep Kızılcık Şinik OSB için "Hepsini bir yatırımcıya tahsis edip uluslar arası bir yatırımı çekmeye çalışıyoruz" dedi.

TRABZON Valisi Recep Kızılcık, Trabzon’un 4. derece teşvik bölgesi kapsamına alınmasının ardından yatırımcıların ciddi istekleriyle karşılaştığını belirtti ve 3 önemli müjde verdi. Kızılcık, “Akçaabat OSB’nin tamamını uluslararası bir yatırımcıya tahsis edebiliriz” dedi.

 

Damat Tween Trabzon’a

400 Kişilik Fabrika Kuruyor

TRABZON’DA yatırım için önemli istekler olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Uluslararası üne kavuşmuş olan Damat Tween Firması 400 kişilik bir yatırımı realize etmek üzere harekete geçti. 3-4 ay içinde üretime geçmeyi hedefliyor” şeklinde konuştu.

 

Alman Firması Trabzon’da Bin

Kişilik İstihdama Hazırlanıyor

KIZILCIK, uluslararası bir Alman firmasının Trabzon’da bir yatırım gerçekleştirmek üzere olduğunu, bu yatırımın bölgede hacim ve para itibariyle bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük yabancı yatırımı olduğunu belirtti. Kızılcık, “Burada bin kişi istihdam edilecek” dedi.

 

TRABZON Valisi Recep Kızılcık, Trabzon’un 4. derece teşvik bölgesi kapsamına alınmasının ardından yatırımcıların ciddi istekleriyle karşılaştığını belirtti ve 3 önemli müjde verdi. Kızılcık, “Akçaabat OSB’nin tamamını uluslararası bir yatırımcıya tahsis edebiliriz” dedi.

Vali Kızılcık, teşvikle ilgili çalışmalara şu şekilde özetledi:

 

AKÇAABAT’I TEK YATIRIMCIYA

"Akçaabat’ta bir Organize Sanayi Bölgesi çalışmamız var. 800 dönümlük bir Organize Sanayi bölgesi çalışmamız var. Onun da çalışmaları son safhaya geldi. Orayla ilgili çok büyük bir yatırımcı çekmeye teşebbüsümüz var. Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak hareket ediyoruz. Hepsini bir yatırımcıya tahsis edip uluslar arası bir yatırımı çekmeye çalışıyoruz. Şu anda görüşme safhasında. Ümit ederim olumlu sonuçlanır. Yabancı bir yatırımcı Türkiye’de yatırım yapmaya karar verdi, bu alanda bu yatırımcının peşinde rakiplerimiz çok."

 

DAMAT TWEEN’DE

SONA DOĞRU

"Özellikle son dönemde devletimizin ve hükümetimizin teşvik konusunda Trabzon’umuz en fazla teşvik yatırımı alan iller arasında yer alması sebebiyle bazı alanlarda Trabzon’umuza ciddi manada yatırım talepleri olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan bir tanesi giyim sanayi. Nitekim uluslar arası alanda üne kavuşmuş olan Damat Tween firması 400 kişilik bir yatırımı gerçekleştirmek üzere. Realize etmek üzere, müracaatta bulunduğunu ve şu anda işlemlerin devam ettiğini söyleyebilirim. Şu anda bu yatırımın fizibilite çalışmaları devam ediyor, bitirildiğinde 3-4 ay gibi kısa bir zaman içinde üretime geçmeyi hedeflemekteler. Yine uluslar arası bir yatırımcı ki bu Alman bir yatırımcı, Trabzon’da bölgede hacim ve parasal itibariyle bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük yabancı yatırımı gerçekleştirmek üzere. O da fizibilite çalışmalarını tamamladı. Hatta şu aşamada kararını vermek üzere. Bu yatırımcımız çimento üzerine bir yatırım gerçekleştirecek. Yatırım gerçekleştirildiğinde yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayabilecek büyüklükte bir yatırım olacak. Ümit ediyoruz bu Trabzon’umuzda gerçekleşir ve iki yıl gibi bir süre içerisinde bu yatırımı faaliyete koyarlar. Kararlılık içinde olduklarını da belirtmek istiyorum."

Şinik OSB Bu Alana İnşa Ediliyor.

Kaynak:Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler