OSB'ler Trabzon için olmazsa olmaz

OSB'ler Trabzon için olmazsa olmaz

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Uraloğlu “ Kalkınmada OSB’ler Trabzon için olmazsa olmazdır” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Uraloğlu “ Kalkınmada OSB’ler Trabzon için olmazsa olmazdır” dedi.

Uraloğlu, açıklamasında “Trabzon'umuz küçük ve orta ölçekli saniyenin desteklenmesi, turizmin ve ticaretin geliştirilmesi ile daha da büyüyecek ve gelişecektir. Halen Türkiye'nin büyüme oranından daha yüksek büyüme oranına sahip ilimizde yapılan ve yapılacak yatırımlarla işsizlik te azalacaktır.

Küçük ve orta ölçekli sanayi ile ilgili bilgi verecek olursak; Akçaabat Şinik Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Vakfıkebir OSB ve Beşikdüzü OSB'den bahsedebiliriz.

Vakfıkebir OSB'de Kamulaştırma işlemleri bitme aşamasında altyapı yatırımlarına başlanması planlanıyor. Beşikdüzü OSB'de 2000'li yıllarda Başlayan süreç tamamlandı. Halen üretim faaliyetleri devam ediyor olup istihdama ciddi katkı sağlamaktadır.

Şinik OSB ise, Milletvekilimiz Rahmetli Mustafa CUMUR başlatarak birebir takip ettiği ve ilimize kazandırdığı önemli yatırımlardandır. Altyapı yatırımları tamamlanan Şinik OSB'de 48 parselinin tamamının tahsisi yapılmıştır. Bu yıl içerisinde fabrikalar tamamlanarak 600 kişinin istihdamı sağlanacaktır. Halen Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından bağlantı yolu çalışmaları devam eden Şinik OSB'de ilave yer arayışları da devam etmektedir.

Kalkınmada olmazsa olmaz konumunda olan OSB'ler konusunda coğrafyamızdan kaynaklanan arazi darlığına rağmen güzel işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

Bu vesile ile Milletvekilimiz Mustafa CUMUR'u tekrar rahmetle anıyor, bu yatırımların ilimize kazandırılmasında emeği geçen Sanayi Bakanlarımıza, Valilerimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Belediye Başkanlarımıza Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticilerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset