Ortamahalle Evleri Yenileniyor

Ortamahalle Evleri Yenileniyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan tarihi Ortamahalle evlerinin restore edilerek restoran ve konaklama tesisleri olarak turizme kazandırılacak..

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan tarihi Ortamahalle evlerinin restore edilerek restoran ve konaklama tesisleri olarak turizme kazandırılacak..

 trabzonun-akcaabat-ilcesinde-bulunan-tarihi-ortamahalle-evlerinin-restore-edilerek-restoran-ve-konaklama-tesisleri-olarak-turizme-kazandirilacak..4.jpg

trabzonun-akcaabat-ilcesinde-bulunan-tarihi-ortamahalle-evlerinin-restore-edilerek-restoran-ve-konaklama-tesisleri-olarak-turizme-kazandirilacak..1.jpg

trabzonun-akcaabat-ilcesinde-bulunan-tarihi-ortamahalle-evlerinin-restore-edilerek-restoran-ve-konaklama-tesisleri-olarak-turizme-kazandirilacak..2.jpg

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabat'ta Osmanlı dönemine ait çok sayıda sivil mimari örneklerinin yer aldığını belirterek, bunlar arasında evlerin yanı sıra sokaklar, merdivenler, duvarlar ve çeşmelerin bulunduğunu ifade etti.

 

Tarihi eserlerin bugüne kadar gelmesinin önemli bir fırsat olduğuna işaret eden Türkmen, "Akçaabat Ortamahalle, geçmişten bu güne intikal eden tarihi değerlerimizin bulunduğu bir alan. Toplu olarak bu güne kadar gelebilmiş, Safranbolu, Beypazarı gibi nadir yerlerimizden birisi. Burada belediye olarak çalışmalarımız var. Bazı binaları satın alarak restore ettik ve tamamladık. Akçaabat Evi olarak tasarladığımı binaları hem Akçaabatlıların hem de turizmin hizmetine sunacağız" dedi.

 trabzonun-akcaabat-ilcesinde-bulunan-tarihi-ortamahalle-evlerinin-restore-edilerek-restoran-ve-konaklama-tesisleri-olarak-turizme-kazandirilacak..5.jpg

Tarihi evlerde yaptıkları ve yapacakları çalışmalara değinen Türkmen, şöyle devam etti: "Binalardan iki tanesi yan yana. Binalardan birisini 10 odalı konaklama tesisi yapıyoruz. Diğerini de yeme içme yeri olarak kullanacağız. Gelen insanlara burada mahalli yemekleri sunabileceğiz ve burada konaklayabilecekler. Aynı alanda bulunan bir konağı da restore ediyoruz. Bu tarihi bahçeli binada da yine yeme içme yeri ve konaklama tesisi yapacağız. Yaptığımız yatırımlar ile bu mahalleyi yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Buradaki mülk sahiplerini de evlerini restore etmeleri için teşvik ediyoruz. Amacımız, bu mahallenin tekrar yaşayan bir mahalle haline gelmesi. Hem bu mahalledeki insanların buralardan istifade etmesi hemde şehrin ve tüm bölgenin yararlanmasıdır. Ayrıca dışarıdan gelecek turistlere de burada hizmet vermek, ilçemizin bu güzelliklerini paylaşmak istiyoruz."

Akçaabat'ta turizmi sahil, tarih, dağ ve yayla olarak düşündüklerini vurgulayan Türkmen, "Turizm Akçaabat için önemlidir ve bize göre üç önemli ayağı var. Birisi sahildeki yeme içme yerlerimiz. Buradaki büyük parklar içerisindeki lokantalarımız Türkiye standartlarının üzerinde lokantalar. Bölgeye her gelen turist bu lokantalarımıza mutlaka uğruyor. Ortamahalle'yi de canlandırarak bu tarihi turizmin hizmetine sunmak istiyoruz. Dağ turizmi de bizim için önemlidir. Akçatepe dediğimiz alanda kır kahvesi, lokanta ve kafeteryadan oluşan bir yapının yanında turistlerimizin ve bölge insanımızın gelip konaklayabilecekleri 24 adet dağ evleri yapıyoruz ve bu evler birkaç ay içerisinde hizmete girecek. Bölgemiz yayla turizmi için de son derece müsait Hıdırnebi ve Kayabaşı gibi yaylalarımız var. İnsanlar televizyonlardan izliyor bu bölgeleri ve gelmek için can atıyorlar" diye konuştu.

 

Akçaabat sahilinden 1 kilometrelik iç kısımda bulunan tarihi Ortamahalle, kentsel bir sit alanı olmasının yanı sıra içerisinde Michael Kilisesi, Şapel ve ilköğretim okulu olarak kullanılan Kilise Okulunu da bünyesinde barındırıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat