Orta Mahalle'de Yıkım

Orta Mahalle'de Yıkım

Gecekondular Yıkılıyor

İlçemizin en eski tarihi eser olan Saint Michael Kilisesi’nin bulunduğu alandaki gecekondular Akçaabat malmüdürlüğü Milli Emlak Şefliği tarafından Akçaabat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin aracılığıyla yıktırılıyor.

  Orta Mahalle Kilise Kıranı Mevkii’nde bulunan Hazine’ye ait taşınmazın üzerinde bulunan ve ikametgâh amaçlı kullanılan 5 adet binanın yıkılması için başlatılan süreçte sona gelindi. Mevcut alandaki binaların ilki geçtiğimiz hafta içerisinde Akçaabat Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleriyle birlikte yıkıldı.

ortamahalle-kilise.jpg

Akçaabat Kaymakamlığı’nın yazdığı tahliye yazısına rağmen konut sakinlerinin içerisinde oturdukları binaları yıkmamasının ardından gelinen süreçte, verilen 30 günün ardından başlayan yıkımın bu hafta içerisinde tamamlanacağı öğrenildi. Yıkım masrafları da konutların içerisinde bulunan kişilerden tahsil edilecek.

  Mevcut alanda yıkımı yapılan binalar, konut sakinleri tarafından 50 yılı aşkın süredir kullanılıyor. 1984 yılında Akçaabat Malmüdürlüğü’ne parasını yatırarak aldıkları tapu tahsis belgeleri Trabzon İdare Mahkemesi’nce iptal edilmesi üzerine konutları yerle bir edilenler ise kararın yanlışlığına vurgu yaparak mağdur olduklarını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler