Orta Mahalle Sağlıklaştırılıyor

Orta Mahalle Sağlıklaştırılıyor

Orta Mahalle’nin sokak sağlıklaştırma projesi ve maket yapımı işi ihale edildi.

 

Akçaabat Özel İdare Müdürlüğü tarafından ihale edilen işi 748 bin liralık bedelle Gaziantep merkezli Gönenler Limited Şirketi kazandı. Orta mahalle’nin SİT alanı olarak belirlenen kısmında bulunan Taşçıoğlu, Kazancıoğlu, Dutlu, Sungur, Telli, Yeni Cami, Sırt, Taşçı, Timurcu, Ara, Mektep, Fevzipaşa ve Kırlangıç isimli sokaklarda bulunan yapıların tescilli-tescilsiz ve geleneksel-yeni ayrımı yapılmadan tümünün belirlenen cepheleri, avlu duvarları ve müştemilatları dahil olmak üzere sokak dokusunu tamamlayan öğelerle birlikte doku bütünlüğünün korunarak yaşatılmasını sağlamaya yönelik projelerin üretilmesini ve SİT alanının tamamının 1/150 ölçekli maketinin yapılmasını amaçlayan işin teslim süresi 11 ay olarak belirlendi.

İhale edilen işte yüklenici firmadan tescilli binalar için röleve(yapının çizilerek veya boyanarak hazırlanan kopyası), restitüsyon (yeniden tasarımlama) ve restorasyon (yenileme), geleneksel binaların restitüsyon ve restorasyon, yeni binalar için de röleve ve restorasyon projelerinin hazırlanması isteniyor.

Tescilli yapılar için istenilen röleve projesi hizmeti; tescilli yapının kendisiyle birlikte parselinde var olan tüm mimari öğeleri, müştemilatı ve ekleri içerecek şekilde hazırlanacak.

Geleneksel ve yeni yapılardaki röleve hizmetleri; yine yapının kendisine yönelik ve tamamını kapsayacak şekilde hazırlanacak, yapı parselinde bulunan tüm mimari öğeler vaziyet planı üzerinde gösterilecek.

Restitüsyon ve restorasyon projelerinde ise, tescilli ve tescilsiz tüm yapılarda, yapının cepheye yansıyan mekanları hariç, iç mekanlarına ait ayrıntılı proje hizmetleri ve keşif çalışmalarında, projeye konu olan yapı; plan, kesit, cephe, detay olarak hazırlanacak.

Sokak sağlıklaştırma projesi ve 1/150 ölçekli yapılacak olan alanda 35’i tescilli, 5’i tescilsiz, 38’i yeni 22’si geleneksel olmak üzere toplam 100 adet bina, 2 müştemilat ve birer adet de kilise, çeşme ve su deposu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler