Orta Mahalle Gözde

Orta Mahalle Gözde

Akçaabat’ın tarihi dokusuyla ünlü mahallesi Ortamahalle, ilçemizin tanıtımı için büyük katkı sağlıyor.

    Akçaabat’ın tarihi dokusuyla ünlü mahallesi Ortamahalle, ilçemizin tanıtımı için büyük katkı sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde ilçemiz Ortamahalle ile yeniden iyi bir tanıtım yapma imkânı buldu.
     Ortamahalle evleri İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon Kültür, Eğitim ve Sanat Derneği’nin yayın organı olan Trabzon Kültür Sanat Yaşam Dergisi’nin kapağında ve İstanbul’da açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’ndaki bir standın panosunda yer aldı.
     Fuarda tanıtım
     Benzerleri arasında dünyada ilk on içinde gösterilen EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) 14 Şubat Perşembe günü, birçok ülkenin turizm bakanının katılımıyla açıldı. Türkiye’nin turizm alandaki tek uluslararası fuarı olan EMITT, adeta dünyayı İstanbul’a taşıdı.
50’nin üzerinde ülke, 130’un üzerinde il, ilçe ve belde ile 2500’ün üzerinde katılımcıya ulaşan EMITT, bir rekora imza atmış oldu. Bu yıl 55.000 metrekare kapalı alanda ve 10 salonda açılan fuarda Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün standı büyük ilgi gördü.
2. ve 6. salonda kurulan iki ayrı standa ilimizi temsil eden müdürlüğün hazırladığı panolardan birinde ise “Mor Salkımlı Sokaklar” sloganının yer aldığı Akçaabat Ortamahalle fotoğrafının yer alması ilçemizin tanıtımı için de büyük bir fırsat yarattı.
     Dergiye kapak oldu
     İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon Kültür, Eğitim ve Sanat Derneği’nin yayın organı olan Trabzon Kültür Sanat Yaşam Dergisi de 4. sayısına Ortamahalle evlerini kapak yaptı. 3 aylık olarak yayımlanan derginin Ocak-Şubat-Mart döneminde çıkan 4. sayısında “Dünya Kültür Mirası: Ortamahalle” başlığıyla yayımlanan yazıda Ortamahalle evleri her yönüyle tanıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat