Orköy'den Güneş Enerjisi

Orköy'den Güneş Enerjisi

Güneş enerjili su ısıtma sistemi, ilçemizin Acısu köyünde uygulamaya konuldu.


Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, orman köylülerinin ormanlar üzerindeki baskısını ve orman ürünü envanteri taleplerini azaltmak amacıyla uygulamaya koyduğu ''Güneş Enerjili Su Isıtma Sistemi'' projesi kapsamında, Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Acısu köyünde 65 hane, doğal enerjiyle ısınan, 24 saat kullanıma hazır sıcak suya kavuşturuldu.

Acısu köyü muhtarı Tahsin Çelik, sitemiz muhabirine yaptığı açıklamada, 315 hanenin bulunduğu köylerinde Çevre ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarla, 65 haneye güneş enerjili ısıtma sistemi takıldığını belirterek, köy halkının projeden memnun olduğunu söyledi.

Sistemin bedelini ilk yılı geri ödemesiz 3 yılda ödeyeceklerini ifade eden Çelik, ''Köyümüzde genelde su ısıtılmasında odun kullanılmaktadır. Bu da ormanlara ve çevreye ister istemez zarar vermektedir. Bu projeyle vatandaşlarımız doğaya zarar vermeden sıcak su elde ediyor'' dedi.

Geçmişte de bazı krediler kullandıklarını ancak içlerine sinen, tam anlamıyla yararlandıkları kredinin, bu sistem için verilen kredi olduğunu dile getiren Çelik, ''Vatandaşlarımızın işini en çok kolaylaştıran proje bu oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz'' diye konuştu

Derviş ALTUNTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler