Organ Bağışı Anlatıldı.

Organ Bağışı Anlatıldı.

Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Konferans Salonunda, Trabzon İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Osman Güner, tarafından halka yönelik hazırlanan seminerde organ bağışının önemine vurgu yapıldı.

 

Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Konferans Salonunda,  Trabzon İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Osman Güner, tarafından halka yönelik hazırlanan seminerde organ bağışının önemine vurgu yapıldı.

Akçaabat Belediyesi ile İl Sağlık müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri konferans ile vatandaşlara organ bağışı konusunda bilgiler verildi. Trabzon İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Osman Güner tarafında verilen konferansta organ bağışının her geçen gün arttığını belirtti. 

Dr. Güner, “Karadeniz Bölgesi’nde ve Trabzon’da tek olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hem böbrek nakli, hem de karaciğer naklinin başarıyla yapıldığını savunan Güner, böbrek nakline 2009’da, karaciğer nakline ise 2011 yılının sonunda başlandı. Her yıl 200’ün üzerinde başvuru yapılıyor. Bazı yıllar sayı 600’e kadar yükseliyor. Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşların yetkililerden kart almak zorundadır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum