Operasyon Düzenlendi

Operasyon Düzenlendi

Çeşitli hırsızlık olaylarına karışan 3 kişi dün akşam Akçaabat Derecik beldesine bağlı Cevizli köyünde jandarma ve polis ekiplerinin ortak operasyonu sonucunda yakalandı.

Trabzon ve çevre illerde çeşitli hırsızlık olaylarına karışan 3 kişi dün akşam Akçaabat ilçesi Derecik beldesine bağlı Cevizli köyünde jandarma ve polis ekiplerinin ortak operasyonu sonucunda yakalandı.

 

Edinilen bilgiye göre, dün öğle saatlerinde Beşirli mahallesinde bir eve hırsızlık için giren 3 kişi, polis ekiplerinin hırsızlık yaptıkları apartmana gelmesi üzerine havaya ateş açarak kaçtılar. İstanbul'dan kiraladıkları 34 KMN 56 plakalı minibüsle Bölge Trafik Müdürlüğü önünde kendilerine yapılan “Dur” ihtarına rağmen kaçmayı sürdüren hırsızlık zanlıları, Akçaabat ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Sera Gölü tarafına kaçtılar.

 

Kendilerini takip eden polis ekiplerini atlatmayı başaran hırsızlık zanlıları, elbiselerini değiştererek Akçaabat ilçesine gittiler. Bir ticari taksi tutarak tekrar minibüslerinin bulunduğu Derecik beldesindeki Cevizli köyüne gelen 3 kişi buradan minibüslerinde bulunan çalıntı malları yanlarına alarak taksiye bindiler.

 

Zanlıları Akçaabat ilçesinde takibe alan ve Cevizli köyüne döndüklerini tespit eden Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Cevizli köyünde ortak bir operasyon düzenlediler. Ticari taksideki 3 kişi gözaltına alınırken, şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda iki adet 9 mm çapında silah, 93 mermi, 83 parça pırlanta ve altından oluşan ziynet eşyası, 2 bin TL nakit para, iki adet sahte kimlik ele geçirildi.

 

Rize, Giresun, Ordu ve Trabzon illeri ve ilçelerinde çeşitli hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen İ.Ö (34), M.K. (25) ve M.A. (30) isimli şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından çıkartıldıkları Akçaabat Adliyesi'nde nöbetçi mahkemece tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevi'ne gönderildiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler