Önlem Alınması Gerekiyor

Önlem Alınması Gerekiyor

Akçaabat'ın iç kesiminden geçecek olan çevre yolunun inşa çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yapılan çalışmalarla birlikte bazı sorunlar da gün yüzüne çıkmaya başladı.


Kavaklı Beldesi'nin girişinden itibaren Yeni Mahalle'nin üst kesiminde yürütülen çalışmalar, gerekli kazı önlemlerinin alınmaması nedeniyle küçük çaplı heyelanlara neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen yoğun yağışların da tetiklediği heyelan nedeniyle Yeni Mahalle Lazlar Yolu'nda ikamet eden Ahmet Kurtoğlu'nun fındık bahçesinin yarısına yakını yeni açılan yola aktı.

yol-heyelani2.jpg

Yaklaşık olarak 100 fındık fidanının dikili bulunduğu arazisinde meydana gelen kaymanın arazisinin diğer kesimlerini de etkileyecek bir konumda olduğunu belirten Ahmet Kurtoğlu, olayın sorumlusunun yağışlar değil, gerçekleştirdiği kazı için gerekli teknik tedbirleri almayan müteahhit firma elemanlarının olduğunu söyledi.

yol-heyelani3jpg.jpg

Konuyu Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile intikal ettiren ve zararının tazminini isteyen Kurtoğlu, gerekli önlemlerin alınmaması halinde kendisi gibi birçok arazi sahibinin de aynı yıkıma maruz kalacağını ifade etti.

yol-heyelani4jpg.jpg

Yapılan kazılarda tahkimatın önemsenmemesi nedeniyle verimli tarım topraklarının heba edilmesi gibi bir durumun da ortaya çıktığını belirten Kurtoğlu, zarar tazminini sadece mevcut hasarı baz alarak yapan Karayolları'nın, bu verimli topraklardan yıllarca alınacak olan ürünlerin dikkate alınmamasını ise eleştiri konusu yaptı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler