Öncelikli Gündem İşsizlik

Öncelikli Gündem İşsizlik

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mali İdari İşler Başkanı Mali Müşavir Murat Üçüncü İşsizlik Oranlarıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu.


AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mali İdari İşler Başkanı Mali Müşavir Murat Üçüncü Türkiye'de 2011 yılı Haziran döneminde işsizlik oranının, geçen yılın aynı dönemine göre 1,3 puan azalarak yüzde 9,2'ye gerilediğini belirterek “işsizlikle mücadele, hükümetimizin öncelikli gündem maddeleri arasındadır” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mali İdari İşler Başkanı Mali Müşavir Murat Üçüncü işsizlik oranları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2011 Haziran dönemi sonuçlarına göre, geçen yılın ayında 2 milyon 751 bin kişi olan işsiz sayısının, bu yıl aynı dönemde 214 bin kişi azalarak 2 milyon 537 bin kişiye gerilediğini ve İstihdamın da 23 milyon 488 binden 24 milyon 901 bin kişiye çıktığını söyledi. Ekonomik aktivitenin belirleyici sektörü olan sanayide, istihdamla ilgili son iki aydır zayıflama sinyalleri olduğunu ve yıllık artış hızının da hızlı bir şekilde yavaşladığına dikkat çeken Üçüncü şunları söyledi: “ TÜİK araştırmasına göre, Haziran 2011 döneminde 2 milyon 418 bin kişi işe yeni başladı veya iş değiştirdi. Bunun toplam istihdam içindeki oranı yüzde 9,7 oldu. İşe yeni başlayan veya iş değiştirenlerin yüzde 27,9'u 25-34 yaş grubunda yer aldı. Söz konusu dönemde işe başlayan veya iş değiştirenlerin yüzde 15,5'i sanayi, yüzde 33,4'ü hizmetler, yüzde 24,2'si inşaat sektöründe, yüzde 26,9'u ise tarım sektöründe işe başladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış işgücü göstergelerine bakıldığında, 2011 yılı Haziran döneminde mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam edilenlerin sayısında bir önceki döneme göre 151 bin kişilik, işsiz sayısında ise 13 bin kişilik artış gözlendi.”

İl Başkan Yardımcısı Murat Üçüncü, AK Parti olarak en önemli gündem maddelerinin işsizlikle mücadele olduğunu belirterek, "Türkiye bir açıdan büyümesini gerçekleştiriyor, diğer açıdan da buna paralel istihdamını artırmaya devam ediyor. Bundan sonra da hükümetimiz işsizliği azaltmaya ve istihdamı geliştirmeye yönelik çalışmalarını aynı ciddiyetle sürdürecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler