Olimpiyatlara Bir Gün Kaldı

Olimpiyatlara Bir Gün Kaldı

Trabzon'un ev sahipliğinde düzenlenecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) yarın akşam başlayacak.


Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun yer alacağı açılış töreniyle başlayacak olan EYOF, 29 Temmuz Cuma günü sona erecek.

 2007 yılında Karadeniz Oyunları'nın gerçekleştiği Trabzon'da, 4 yıl sonra Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile bir büyük organizasyona daha imza atılmış olacak.

Uluslararası Olimpiyat Komiteleri Başkanı Jacgues Rogge tarafından Avrupalı genç sporcuların dostluk, kardeşlik, fair-play, hoşgörü ve barış ruhuyla bir araya gelmeleri amacıyla gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda, 49 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 sporcu madalya mücadelesi verecek.

 Her geçen yıl giderek önem kazanan ve ilgi duyulan sportif bir organizasyon olan oyunlara Avrupa ülkelerinin 14-17 yaş grubundaki sporcular katılıyor.

 9 Eylül 2005 tarihinde oyunları Trabzon'da organize etmek üzere resmen başvuran Türkiye, 9 Aralık 2006'da yapılan Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Genel Kurulunda 4 ülke ile yarışarak bu organizasyona ev sahipliği yapma hakkı elde etmişti.

İlk olarak 1991 yılında Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen EYOF, 1993 yılında Valkenswaard (Hollanda), 1995 yılında Bath (İngiltere), 1997 yılında Lizbon (Portekiz), 1999 yılında Esbjerg (Danimarka), 2001 yılında Murcia (İspanya), 2003 yılında Paris (Fransa), 2005 yılında Lignano Sabbiadoro (İtalya), 2007 yılında Belgrad (Sırbistan), 2009 yılında da Tampere (Finlandiya) olmak üzere bugüne dek 10 ülkede gerçekleştirildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor