Olimpiyat Meşalesi Trabzon'da

Olimpiyat Meşalesi Trabzon'da

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 11. Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nin olimpiyat meşalesi kente ulaştı.


Devlet eski Bakanı Faruk Özak'ın Hazırlık Düzenleme Kurul üyeleriyle birlikte yaktığı meşalenin getirilişi öncesinde düzenlenen yürüyüşe katılan oyunların maskotu dev hamsiler büyük ilgi gördü.

Trabzon'da pazar günü yapılacak açılış töreniyle başlayacak olan 11. Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nin 24 Mayıs'ta Atina'dan alınıp İstanbul'a, oradan da 16 Temmuz'da Ankara'ya getirilen meşalesi Trabzon'a ulaştı. 'Atina'dan Trabzon'a meşale koşusu' adı altında düzenlenen etkinliğe Devlet eski Bakanı Faruk Özak, Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçükoğlu, EYOF 2011 Trabzon Koordinasyon Komisyonu Başkanı Jozef Liba ile sporcular ve çok sayıda kişi katıldı. Valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan meşale yürüyüşünde eski Devlet Bakanı Faruk Özak bir süre elinde taşıdığı olimpiyat ateşini daha sonra genç sporculara verdi.

Yaklaşık 3 kilometrelik parkurda yapılan yürüyüşte özellikle EYOF 2011 Trabzon'un maskotu dev hamsiler büyük ilgi çekti. Kortejdeki 15 hamsiye kenttekiler sevgi gösterisinde bulundu. Atatürk Alanı'nda sona eren yürüyüş ardından söz alan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Olimpiyat' sıfatı taşıyan ilk Türkiye etkinliğinin Trabzon'da düzenlenmesinden onur duyuyoruz. Ortak karakteri insan sevgisi ve uygarlık olan Trabzon 49 ülkenin gençlerinin yarışacağı bu etkinliklere en güzel şekilde ev sahipliği yapacaktır. Onların kendilerini evlerinde hissetmeleri için elimizden geleni yapacağız" dedi.

EYOF 2011 Trabzon Koordinasyon Komisyonu Başkanı Jozef Liba ise, "Bugün Trabzon ve Türkiye için çok güzel ve çok önemli bir gün. Bu ülkenin tarihinde olimpiyat ateşi, olimpiyat meşalesi ilk kez Trabzon'a geldi. Böyle bir günü yaşadığımız için hepimiz gurur duymalıyız" ifadesini kullandı. Yüzyıllardır sporun yapıldığı Trabzon ve Türkiye'nin olimpiyatı hak eden bir ülke olduğunu vurgulayan eski Devlet Bakanı Faruk Özak da şunları söyledi:

"Küçük bir olimpiyatla Trabzon'da başlıyoruz ve inşallah aday olacağımız 2020 olimpiyatlarını da İstanbul'a getiririz. Destek verenlere teşekkür ediyoruz. 350 milyon lira harcadık. Sadece olimpiyatlar için yapılmadı bu harcama. Olimpiyatların sonunda genç sporcuların kullanımına açılacak bu tesisler. Trabzon, spor turizmi ile tanışacak. Antalya Ocak ayında yüzlerce futbol takımını ağırlıyorsa, Trabzon da tenis, jimnastik, basketbol, yüzme takımlarını burada ağırlayacak. "

Tören sonunda olimpiyat meşalesini eline alan EYOF 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker, "Bu meşaleye hep imrenerek baktık. Türkiye tarihinde ilk kez Atina'da yakılan bu meşale Trabzon'da yanmaya devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından eski Devlet Bakanı Faruk Özak ile EYOF 2011 Hazırlık ve Düzenleme Kurulu üyeleri, sahnenin önüne yerleştirilen büyük olimpiyat meşalesini tutuşturdu. Tören, hamsi maskotların da yer aldığı horon gösterisiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor