Olay Mercek Altında

Olay Mercek Altında

Tayar'ın ölümün arkasındaki sır perdesi aralanmaya başlıyor.

Kısa süre önce Akçaabat'ta dövülerek, dereye atılan ve beyin kanamasından hayatını kaybeden Tayar'ı öldürmek iddiasıyla tutuklanan Y.S. (23), ifadesinde Tayar'ı öldürmek istemediğini dile getirdi. Emniyet güçleri Y.S.'nin yanında başka şahısların olup-olmadığını araştırıyor. Derede komada bulunan Mustafa Tayar’ın kafasında darp izi olduğunu öğrenen emniyet güçleri yaptıkları araştırma sonucu Y.S. (23)  isimli şahsı gözaltına aldıktan sonra, çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Suçu işlediği öne sürülen Y.S. adlı şahıs, Tayar’ın hayatını kaybetmesinden sonra tekrar gözaltına alınarak, tutuklandı.

AİLEMİ VE EVİMİ TAKİP EDİYORDU
Tutuklanan Y.S. ilk ifadesinde hayatını kaybeden Mustafa Tayar’ın evini ve kendilerini takip ettiğini iddia etti. Kendisiyle ilçenin Dürbinar Mahallesi kadın pazarı mevkiinde konuşmak istediğini belirten Y.S. ifadesinde, “Derenin hemen yanında konuşmaya başladık. Ben kendisine ‘neden bizi takip ediyorsun’ diye sordum. O da takip etmediğini söyledi. Sonra aramızda bir tartışma çıktı ve itip-kakışa döndü. Bir anda dereye düştü ve ben oradan uzaklaştım” sözlerine yer verdi.

ZANLILARIN SAYISI BELLİ DEĞİL
Öte yandan Tayar’ın ölümüne yol açan olayın suçlularının kaç kişi olduğu araştırılıyor. Zanlı Y.S. ifadesinde olayda tek kişi olduğunu söylemesine rağmen, detaylı bir araştırmaya giren Akçaabat Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler görgü tanıklarının ifadelerinde ise çelişkiye rast geldi. Kimi vatandaşların tek kişi olduğu yönünde tanıklık ettiği olayda, diğer görgü tanıkları ise olaya karışan isimlerin birden fazlı olduğu yönünde. Emniyet varsa diğer zanlıları bulmak için çok yönlü soruşturma sürdürüyor.

Kaynak: Günebakış Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler