Okutan Müdürlere konuştu

Okutan Müdürlere konuştu

Okutan, ''Okul müdüründen öğretmenine, öğrencisinden hizmetlisine herkes okursa bir anlamı olur'' dedi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, ''Okul müdüründen öğretmenine, öğrencisinden hizmetlisine herkes okursa bir anlamı olur'' dedi.


Vali Okutan, Akçaabat ilçesi Yaylacık Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulunduktan sonra ilçedeki 58 orta öğretim okulu ve lise müdürleriyle toplantı yaptı.
Gençlik Merkezleri'nin, gençlerin zihinsel ve bedensel enerjilerini, zihinsel ve bedensel aktivitelere dönüştüreceği yerler olduğunu belirten Vali Okutan, ''Trabzon'un geçmiş kültürünü ortaya çıkarabilecek çalışmalarda inşallah başarılı olacağız. Birlikte hareket ederek Trabzon'a güzellikler kazandıracağımız kanısındayım'' diye konuştu.
Okul müdürlerinden okuma saatlerine hassasiyet göstermelerini isteyen Vali Okutan, ''Bu ciddi bir olaydır. Okul müdüründen öğretmenine, öğrencisinden hizmetlisine herkes okursa bir anlamı olur'' dedi.
Okul öncesi eğitimi çok önemsediğini vurgulayan Vali Okutan, şunları söyledi:
''Okul öncesi eğitime ağırlık verirseniz, veliler okula daha çok ilgi duyar. Okulunuza ilgi çekmek istiyorsanız okul öncesi eğitime önem verin. Sene başında 'örnek çalışmalar üreteceğiz, Türkiye de bunları takip edecek' demiştim. Okul öncesi eğitimin mecburi olması için Milli Eğitim Bakanlığımız çalışma başlattı. Başlattığımız okuma kampanyası Türkiye'ye yayılıyor. Artık Türkiye okuyor. Şimdiden bu çalışmaların örneklerini görüyoruz. Yeni bir heyecan, yeni bir çalışma içerisindeyiz. Trabzon bu verilerle yetinemez. Daha iyilerini yapmak zorundayız. İnsana yatırım yapacağız, insana eğileceğiz ve bu cennet vatanı düşünen, bu vatan için çalışan nesiller yetiştireceğiz.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim