Okullarımız Avrupa'da

Okullarımız Avrupa'da

Meşeli Ortaokulu'ndan bir heyet, proje ortağı İspanya, Polonya ve Estonya okullarıyla Macaristan'da bir araya geldi.

 

Comenius Okul Ortaklıkları Projesi'nde Meşeli Ortaokulu'nun koordinatörlüğünü yaptığı 2012-2014 yılı AB Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamındaki “Geleneksel Çocuk Oyunları” adlı proje uygulamaya konulmaya başlandı.

Proje kapsamında koordinatör okul olan Meşeli Ortaokulu'ndan bir heyet, proje ortağı İspanya, Polonya ve Estonya okullarıyla Macaristan'da bir araya geldi.

meseli-ilkogretim.jpg

4 okulun 12-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdikleri projenin ilk buluşma mekânı Macaristan'ın Ajka şehrinde oldu.

12 Kasım günü Türkiye'den Macaristan'a uçan Meşeli Ortaokulu heyetinde O-kul Müdürü Yusuf Şen, İngilizce Öğretmeni Melis Akcaoğlu ve Türkçe Öğretmeni Asiye Kaplan'ın yanı sıra okul öğrencilerinden İlayda Nur çolak, Murat Köroğlu ve Bedia Hancı yer aldı.

İlçemizdeki bir köy okulunun ilk kez böyle bir projeye katılmış olmasının gururuyla Macaristan'daki çalışmalarına dört elle sarılan Meşeli Ortaokulu'nun öğretmen ve öğrencileri, proje kapsamında diğer ülkelerin oyunlarını öğrenirken geleneksel oyunlarımızı da diğer ülkelerin çocuklarına aktarma imkânı buldular.

meseli-ilkogretim.20121203113623.jpg

İyi bir tecrübe

Macaristan dönüşü bir açıklama yapan Okul Müdürü Yusuf Şen Avrupa Birliği tarafından desteklenen bu ve benzeri projeler tüm öğretmen ve idarecilerin katılmasından yana olduğunu belirterek, yapılan gözlemlerin eğitim-öğretim yönünden öğretmenler açısın-dan oldukça yararlı olduğunu belirtti.

meseli-ilko.jpg

Müdür Şen, 2013 yılı içerisinden konuk oldukları Macaristan ile İspanya, Polonya ve Estonya ekipleriyle yine buluşacaklarını belirterek; bu ekipleri ülkemizde de ağırlayacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim