Okullarda seçime devam

Okullarda seçime devam

Akçaabat’taki eğitim kurumları birbiri ardına Okul Öğrenci Meclisi Başkanı’nı belirlemek için seçim yapıyor

Akçaabat’taki eğitim kurumları birbiri ardına Okul Öğrenci Meclisi Başkanı’nı belirlemek için seçim yapıyor. Geçtiğimiz hafta iki ilköğretim okulumuzda sandık kurularak seçim yapıldı. 100. Yıl İlköğretim Okulu’nda Muhammet Eyüpoğlu, Alaittin Akçay İlköğretim Okulu’nda ise Sümeyye Elmas Okul Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.
100. Yıl İlköğretim
2 Kasım Perşembe günü okul binasında kurulan tek sandıkta 299 öğrenciden 296’sının sandık başına gittiği 100. Yıl İlköğretim Okulu’nda kıyasıya bir seçim yaşandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 101 oy alan Muhammet Eyüpoğlu Öğrenci Meclisi Başkanı seçilirken, Mehmet Ayberk Mercimek ise 100 oyda kalarak seçimi kaybetti. Diğer adaylardan Ünal Usta 49, Mehmet Hamza Kaya ise 45 oy aldı.
Aynı seçim sonucunda Okul Öğrenci Kelcisi Başkan Yardımcılığı’na ise 101 oy alan Alihan Bezan seçildi.
Alaittin Akçay İlköğretim
591 öğrencinin sandık başına gittiği Alaittin Akçay İlköğretim Okulu’ndaki seçimde Öğrenci Meclisi Başkanlığı için 3 aday yarıştı. 2 Kasım Perşembe günü yapılan seçimde 201 öğrencinin oyunu alan Sümeyye Elmas Öğrenci Meclisi Başkanı olurken, diğer adaylardan Adem Seyis’e 157, Burak Türk’e de 49 oy çıktı.
Aynı seçimle belirlenen Öğrenci Meclisi Başkan Yardımcılığı’nı ise 160 öğrencinin oyunu alan Hasan Serdar Dinç kazandı. Dinç’in rakibi Kerimcan Yol’a ise 24 oy çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim