Okullarda Ders Verdiler

Okullarda Ders Verdiler

Trafik Tim Komutanlığı ekipleri hem vatandaşları hem de öğrencileri bilgilendirdi.


Görevleri arasında sürücü ve yayaların trafik bilgilerinin artırılması için yerleşim birimlerinde, ilk ve orta dereceli okullarda ve ticari araç sürücülerinin bağlı olduğu odalarda trafik eğitim seminerleri düzenlemek de yer alan Akçaabat Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekipleri geçtiğimiz günlerde hem vatandaşları hem de öğrencileri bilgilendirdi.
Sorumluluk sahasında bulunan karayollarında trafiğin düzenlenmesi görevlerinin yanında meydana gelen trafik kazalarına müdahale eden ve kazaların nedenlerini inceleyerek kazaların önlenmesi için ilgili kuruluşlara yol kusurlarının giderilmesi için taleplerde bulunan Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekipleri önleyici hizmetler çerçevesinde Demirci İlköğretim Okulu öğrencilerine bir seminer verdi.
Akçaabat İlçe Jandarma Trafik tim Komutanı Astsubay Kıdemli Üstçavuş Adem Kaymak ve Uzman Jandarma Çavuş Hamit Peri, Demirci İlköğretim Okulu'ndaki seminerde öğrencileri uymaları gereken kurallar konusunda bilgilendirirken, sinevizyon gösterisiyle de anlatımlarına görsel unsur kattı.
Ayrıca, sürücülerin bilgilendirilmesi için farklı zamanlarda broşür, bilgi notu ve promosyon malzeme dağıtılarak sürücülerin trafik konusunda daha dikkatli olmasını sağlamaya çalışan. Jandarma Trafik Timleri, kazaların önlenmesi için uyulması gereken kurallarla ilgili olarak ise sorumluluk alanlarındaki köylerin köy odalarında vatandaşlara sık sık bilgi aktarımında bulunuyorlar.
Kazaların önlenmesi amacıyla hıza bağlı kazaların meydana geldiği yerler ile trafik kazası olabileceği değerlendirilen bölgelerde radarla hız kontrolü de yapmakta olan Akçaabat Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekiplerinin önümüzdeki günlerde ilçemizdeki minibüs ve kamyon şoförlerine yönelik olarak da seminerler düzenleyeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler