Okullar Vatandaşa Açılıyor

Okullar Vatandaşa Açılıyor

"Okullar Hayat Olsun" Projesi Akçaabat'ta Başladı.

 

“Okullar Hayat Olsun” projesi  Akçaabat’ta başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan ve okulların boş zamanlarda daha aktif kullanılmasını amaçlayan “Okullar Hayat Olsun” projesi Akçaabat’ta başladı.

Akçaabat 100. Yıl İlköğretim Okulu’nda başlayan proje dolayısıyla okul bahçesinde yapılan açılış programına, Akçaabat kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Darıca belediye başkanı Muhammet Altınel, İl genel meclisi Üyesi Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, proje ile okulların hakla açıldığını ve okulların hayatın bir parçası olmasını amaçladıklarını belirtti. Ulusoy “Okullar sadece öğrencilerin eğitim gördüğü binalar olarak kullanılmasından vazgeçiliyor. Okul binalarını ve çevresini, eğitim saatleri dışında vatandaşların istekleri doğrultusunda her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında eğitim hizmeti de verilebilecek mekanlar haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun ilk ayağını da bura atmış bulunmaktayız” dedi.

Akçaabat 100. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Şahin ise yaptığı konuşmada, proje kapsamında okulu mahalle halkının hizmetine sunduklarını belirtti. Şahin “mahalle halkımızın istekleri doğrultusunda özellikle bayanlara yönelik, 2 ayrı bilgisayar kuru, pasta hazırlama kursu, sportif etkinlikler başlattık. Çocuklara yönelik hentbol ve badminton kursları açtı. Bu kursları halkımızın istekleri doğrultusunda açtık. İleriki zamanlarda farklı istekler olursa o kursları da açmayı açacağız. Amacımız okulu vatandaşın hizmetine açmaktır” dedi.

okullar-hayat-olsun1.jpg

Törende okulların çevre düzenlemesi ve fiziki şartlarının iyileştirilmesi için kurumlar arasında da protokol imzalandı. Protokol ile belediyeler, çevre ve orman müdürlükleri ile milli eğitim müdürlükleri ortaklaşa okul çevrelerinin fiziki şartlarını iyileştirme çalışmaları yapılacak. ProtokoleSöğütlü Beleidiyesi adına başkan Metin Gedikli, Akçaabat Belediyesi adına Fen İşleri Müdürü Mustafa Berber ve Kültür ve Sosoyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu imza attı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim