Okullar vatandaşa Açılıyor

Okullar vatandaşa Açılıyor

Akçaabat'ta “Okullar hayat Olsun Projesi” hayata geçiriliyor.

 


Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan ve okulların boş zamanlarda daha aktif kullanılmasını amaçlayan “Okullar Hayat Olsun Projesi”nin Akçaabat’taki ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Belde belediye başkanları ve okul müdürleri katıldı.

okullar-hayat-olsun-akcaabat.jpgToplantıda konuşan kaymakam Abdul Rauf Ulusoy, proje kapsamında Belediyelerle işbirliği yapılarak tüm okulların eğitim öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında derslikleri, kütüphaneleri, bilgi teknoloji sınıfları, çok amaçlı salonları, konferans salonları, spor salonları ve okul bahçelerinin toplum hizmetine açılmasının planlandığını belirtti. Kaymakam Ulusoy, "Ayrıca okul bahçeleri Orman Bölge Müdürlüğü, Belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenecek, peyzaj ve tasarım yapılarak ve ağaçlandırılarak öğrencilerin, mahallelinin ve çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilecektir" dedi.

Milli Eğitim Müdür Mehmet Salih Köse ise proje yaptığı tanıtım konuşmasında, projenin, okulların sadece öğrencilerin eğitim aldığı binalar değil, mahalle sakinlerinin her türlü sosyal ve eğitsel faaliyetlerini yapabilecekleri bir mekan haline getirmeyi amaçladığını ifade etti.

Toplantıda ayrıca projede görev alacak kurum görevlileri de belirlendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler