Öğretmenlerden Örnek Davranış

Öğretmenlerden Örnek Davranış

İlçemiz Yıldızlı TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri örnek bir projeye imza atarak organ bağışında bulundu.

İlçemiz Yıldızlı TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri örnek bir projeye imza atarak organ bağışında bulundu.

Yıldızlı TOKİ Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kansu Ertem ‘in öncülüğünde, okuldaki öğretmenlerden 35 kişi organ bağışında bulundu.

Yıldızlı TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenlerinden organ bağışçısı Bülent Mumcu, “Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde şu anda 30 bine yakın hasta organ nakli beklemekte. Her yıl bu hastalara 4 bin kişi eklenmektedir. Ve her yıl 20 bin hasta organ nakli olamadığı için ölmektedir. Avrupa’da yüzde 75 olan organ bağışı oranı Türkiye ‘de yüzde 23’te kalmakta. Organ nakli yapılan hastalarda başarı ve sağ kalım oranı Avrupa’da yüzde 85-96 arasında değişiyor. Bu konuda Türkiye ile Avrupa eş değer durumdadır. Ülkemizde ki, organ bağışının nüfusumuza oranı yüzde 0.19 seviyesinde ve bu oran çok düşük. Bu nedenlerle arkadaşlarımızla böyle bir karar aldık. Organ bağışına katılan tüm öğretmen arkadaşlarıma kutluyor ve onlara bu sorumluluk için teşekkür ediyorum.” dedi.

ogretmenlerden-ornek-davranis1.jpg

Bülent Mumcu ayrıca, bugün okulda Kızılay’a kan bağışı yapılacağını ve yaklaşık 30 öğretmeninde Kızılay’a kan bağışında bulunacağını söyleyerek, kendilerine önemli desteklerde bulunan Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimine ve Safiye Ertem’e teşekkür etti.

ogretmenlerden-ornek-davranis2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler