Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Akçaabat'ta çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Akçaabat’ta 24 Kasım Öğretmenler günü Yapılan çeşitli törenler ile kutlandı.
Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse’nin katıldığı törenler Akçaabat Atatürk parkındaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından okunan istiklal marşıyla başladı.
Kutlamalara Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yapılan program ile devam edildi.Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse burada yaptığı açılış konuşmasında öğretmelerin öğretmenler günü kutlayarak öğretmenlerin toplumun birer mimarı olduğunu ifade etti. Köse konuşmasına şöyle devem etti; “Sevgili öğretmenlerimiz, sizler yurdun her bölgesinde cehalet ile savaşan uçbeylerisiniz.Sizin olmadığınız yerde cehalet ve geri kalmışlık vardır. Siz aydıncılığı bir güneş gibi yurda saran insanlarsınız. Siz ekip olarak güzel ülkemizde güzel çiçekler yetiştireceğinize inancımız tamdır.Bu günde yurdumun çeşitli yerlerinde öğretmenlik uğruna şehit olan vatan evlatlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.
Törenlere Göreve yani başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve ardından emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verilerek devam edildi.
Programda öğretmenler tarafından sunulan halkoyunu folklor ekibi de salonda bulunan izleyiciler tarafından uzunca bir süre alkışlandı.



ÖĞRETMENLER ALTIN VERİLDİ…


Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede görev yapan ve öğretmen ve diğer personelden oluşan 1400 kişiye birer adet çeyrek altın hediye edildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe milli eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, personele verilen hediyelerin banka ile yapılan anlaşma karşılığı alına promosyon parası ile alındığını ifade etti.
Köse “öğretmelerimiz her şeyin en iyisine layıktı.Bu günde onlara ufak bir sevinç yaşatmak istedik. Zaten bu para onların maaşları karşılığında alınmış idi ve yine onlara dönmüş oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim