Öğretmenden Darp İddiası

Öğretmenden Darp İddiası

Öğretmenden Darp İddiası

Olay geçtiğimiz salı günü ilçenin Yaylacık Mahallesi’nde bulunan Yaylacık İlkokulunda saat 09.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre sınıf öğretmeni F.G. 9 yaşındaki öğrencisi Y.B.yi okulun tuvaletinde darp etti. Öğrenci Y.B. darp edildikten sonra okuldan kaçarak evine gitti. Olayı anlattığı annesi, çocuğunu yanına alarak Akçaabat Adliyesine giderek savcılığa müracaat etti. Savcılık çocuğu darp raporu alması için hastaneye sevk ederek soruşturma başlattı. Aile, çocuğun yüzünde ve belinde darp izleri olduğunu ileri sürerek öğretmenin cezalandırılmasını talep etti.

MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI

Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiğini ve gerekli incelemenin yapılması için çalışmaların başlatıldığını dığı ifade edildi.

Konuyla ilgili günebakış’a konuşan mağdur öğrencinin dedesi Raif Birinci adeta isyan etti. Birinci “Çocuğun hem yüzünde hem kalçasının üstünde darp izleri var. Artık sopayla mı vurdu bilemiyoruz. Bir süredir torunum okula gitmek istemiyordu. Sebebini bilmiyorduk. Öğrendiğimize göre daha önce de darp etmiş ve torunum bundan dolayı gitmek istemiyormuş. Bu darp olayından sonra artık hiç gitmek istemiyor. Biz de şimdilik okula gönderemiyoruz. Ya okulunu ya sınıfını değişeceğiz. Çünkü bir güvencemiz yok.” dedi.

 

Darp edilen torununun sessiz bir çocuk olduğunu belirten dede Birinci “Böyle bir şeye hakkı yok ama yaramazlık yaptı desek bile yapmaz. Kendi derdini anlatamayan, konuşamayan bir çocuktur. 9 yaşındaki çocuk ne yapar bir kişiye de dövülür anlam veremedik. Son olaydan sonra çocuğun psikolojisi iyice bozuldu. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Küçücük çocuğun darp edilmesine göz yummayacağız.” diye konuştu.

Öte yandan okul yönetiminin  tüm kamera kayıtlarının incelenmek üzere adli makamlara teslim edildiği de belirtildi.

İddiaları Kabul Etmediler  

Öte yandan sitemize ulaşan öğretmen yakınları olayı kabul etmeyerek iddiaların asılsız olduğunu ve yasal haklarını kullanacaklarını ifade ettiler.

darp1.jpg

 

Kaynak: Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler