Öğrencilerin Tiyatrosu İlgi Çekti

Öğrencilerin Tiyatrosu İlgi Çekti

Akçaabat Çok Programlı Lise, Teknik Lise ve Anadolu Teknik Lisesi Rehberlik Servisi ve öğrencilerinin hazırlayıp oynadıkları tiyatro gösterisi izleyicilerden tam not aldı.

 

Akçaabat Çok Programlı Lise, Teknik Lise ve Anadolu Teknik Lisesi Rehberlik Servisi ve öğrencilerinin hazırlayıp oynadıkları tiyatro gösterisi izleyicilerden tam not aldı.

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi Salon’unda sahne alan ve yönetmenliğini Bülent Mumcu, oyunların yazarlığını Okul Rehber Öğretmenleri Ali Osman Şaş, Aysemin Durmuş, Kemal Demir  ve Ahmet Özbaysal’ın yazdığı 8 perdelik oyun izleyicilerle buluştu.

Hazırlanan oyunun içeriğini 2 bin kişi üzerinde yapılan anket sonuçlarına göre hazırladıklarını ifade eden Okul Rehber Öğretmen Ali Osman Şaş, oyunlardaki amacın aile içerisinde yaşanan olumsuz davranışların çocuklar üzerindeki etkisinin birazda olsa farkındalığı oluşturmak olduğunu. Şaş “toplumda kendisini herhangi bir özelliğinden dolayı kabul ettirmiş, sözü dinlenir olan biz yetkililer bir iletişim aksaklığında hemen tepki verirken, acaba kendisi ve çevresini yeni keşfetmeye başlayan, kendisini ispat etmeye çalışan çocuklarımızın bize tepkisi ne olur? diye düşündük ve oyunları yazdık” dedi.

akcaabat-tiyatro-gosterisi-.jpg

Oyunda özellikle çocukluk ve okul çağındaki gençlerin duyguları ve yaşam tarzları üzerine duruluyor.

Tiyatro gösterisinde ana sınıfından lise son sınıfa kadar çeşitli yaşlarda öğrenciler sahne alıyor.

akcaabat-tiyatro-gosterisi-.20120525113823.jpg

Oyunda sahne alan öğrenciler;Anasınıfı:Doğa Utku, İlköğretim okulu:Arda Çelik, Emir Erva Çelik, Hasan Keskin, Zehra Sultan Yılmaz, Şükrü Serin, Lise; Ogün Aydın, Merve Kahriman, Kerimcan Aydın, Mehmet Murat yazıcı, Neşva Gerigelmez, Murat Hatipoğlu, Tuğba Patkavak,, Okan Keskin, Ümran Durna, Resul Civelek, Yeliz Türkmen, Özkan yazıcı, Aykut taflan, Büşra Selin Bıyıklı, Abdulkadir Karpuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat