Öğrencilerden Yardım

Öğrencilerden Yardım

İsrail’in saldırdığı Filistin’in Gazze şehrinde yaşanan insanlık dramına tüm Türkiye’de olduğu gibi Akçaabat’ta da duyarlı bir yaklaşım oldu

 İlçe genelinde düzenlenen çeşitli yardım kampanyalarında toplanan paralar, Filistin’e yardım için açılan banka hesap numaralarına yatırıldı.

Milli Eğitim’den 62 bin lira

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm okullarımızda gerçekleştirdiği yardım toplama kampanyasına tüm öğrenciler ve öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi.

Tüm okullara dağıtılan ve bir hafta sonra toplanan yardım zarflarından çıkan paraların tasnifi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Şube Müdürü Hamit Alper Demirkaya, Şef Kemalettin Kölemenoğlu ve Kızılay Temsilcisi İsmail Uzun tarafından yapıldı.

Türk lirasının yanı sıra avro ve dolar gibi yabancı paraların ve altınların da çıktığı zarflardan çıkan paraların toplam miktarı tam 62 bin lirayı buldu.

Zarfların içerisinde Filistinli çocuklara iletilmek üzere İsrail’i de kınayan birçok mektubun çıktığı kampanyada toplanan paralan yardım için açılan hesaba yatırıldı.

Milli Eğitim Müdürü Köse, her bir öğrencinin destek sağladığı yardım kampanyasına ilginin büyük olmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Kimi öğrencinin cep harçlığını koyduğu zarfların kiminden ise Erikli İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören F. Sevde Öztürk isimli öğrencimizinkinden çıkan 300 lira gibi büyük miktarlarda yardımlar da çıktı. Tüm öğrencilerimi ve velilerimi kampanyaya gösterdikleri ilgiden ötürü kutluyorum.

Akçaabat Lisesi

Akçaabat Lisesi 11 FEN-A Sınıfı öğrencileri, Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak bir kermes organize ettiler. Kermes, Akçaabat Belediyesi Emin Serdar Sergi Salonu’nda 21–22 Ocak tarihlerinde 10.00–15.00 saatleri arasında açık kaldı.

Öğrencilerin evlerinde hazırladıkları yiyecekler ile el emeği ve göz nuru harcayarak ürettikleri ürünleri satışa sundukları kermes büyük ilgi gördü.

Okul Müdürü Adil Kuleyin, sınıf öğrencilerini hassasiyetlerinden ötürü kutlayarak, kermese maddî destek sağlayan veli ve öğretmenleri ile tüm Akçaabatlılar’a teşekkür etti.

Gülbaharhatun Koleji

İlçemizin özel eğitim kurumlarından biri olan Gülbaharhatun Koleji, İsrail saldırısına maruz kalan Gazze'deki Filistinliler için bir yardım kampanyası düzenledi.

Gülbaharhatun Koleji Okul-Aile Birliği'nin önderliğinde ger-çekleştirilen kampanya çerçevesinde öğrenciler, veliler ve öğretmenlerden gönüllü bağışlar kabul edildi. Toplanan 25.025 lira birlik yöneticilerince, yardım için açılan banka hesabına yatırıldı.

Gülbaharhatun İlköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Çivici, toplumun ve insanlığın sorunlarına duyarlı millî ve manevî değerlerle donanmış bireyler ve başkalarının acılarını paylaşabilen bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Bu kampanyadan gördük ki amaçladığımız doğrultuda öğrencilerimiz yetişiyor. Öğrenciler kendi ebeveynlerinden topladıkları paralarla yardım yapmanın yanı sıra çevresindeki akrabalarından, komşularından ve çevresindeki insanlardan da topladıkları paralarla kampanyaya destek verdi.” dedi.

Arkadaşları adına duygularını dile getiren 5-B Sınıfı öğrencilerinden Mutlu Kumantaş ise televizyonda Filistin'deki çocukların durumunu görünce çok etkilendiğini, bu nedenle köyündeki akrabalarından ve komşularından para toplayarak kampanaya destek verdiğini söyledi..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler