Öğrencilerden Resim Sergisi

Öğrencilerden Resim Sergisi

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okuyan Akçaabatlı bir öğrencinin önderlik ettiği resim sergisi Akçaabat’ta açıldı.

 

 Haber ve Fotograflar:Derviş ALTUNTAŞ

 

 

Akçaabat Belediyesi Emin Serdar Sergi Salonu’da gerçekleşen açılışa, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Tosun, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılışta konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, toplumların gelişmişlik göstergelerinden birisinin de sanatsal aktiviteler olduğunu  söyledi. Türkmen “Erzurum’da okuyan Akçaabatlı bir öğrencinin memleketinde sergi açması bizleri sevindirdi. Ülke genelinde özellikle resim sanatçılarının büyük bir bölümü Karadenizli ve bunlarında büyük bir çoğunluğu ilçemizden oluşu ilçemizde sanata verilen değerin bir göstergesidir. Ayrıca sanat toplumun gelişmişlik ve kültür seviyesini gösterir. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

50 eserin yer aldığı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Akçaabatlı öğrenci Lalenur Akkol ve arkadaşları tarafından hazırlanan resim sergisi 3 gün süreyle açık kalacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat