Öğrencilerden Bağış Protestosu

Öğrencilerden Bağış Protestosu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 'nde bir grup öğrenci öğrencilerden harç dışında bağış adı altında zorla para topladığını iddia ederek protestoda bulundu


Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir grup öğrenci, rektörlüğün 2 yıldır üniversiteye yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden harç dışında bağış adı altında zorla para topladığını iddia ederek protestoda bulundu.

KTÜ merkez yerleşkesindeki üniversiteye kayıt işlemlerinin yapıldığı Öğrenci İşlerinin önünde bir araya gelen ve kendilerini ''Öğrenci Kolektifi'' olarak adlandıran bir grup öğrenci, pankart açıp slogan attı.

 Basın açıklaması yapan öğrenciler, KTÜ Rektörlüğünün 2 yıldır üniversiteye yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden harçların dışında, bağış adı altında ve makbuz karşılığı 100 lira topladığını ileri sürdü.

Öğrencilere destek veren bazı veliler de diğer üniversitelerde bağış toplanmadığını ifade ederek, KTÜ'deki uygulamaya tepki gösterdi.

Alkış ve ıslıklarla protestolarını bir süre daha sürdüren öğrenciler, ardından kaydını yaptıracak bir üniversite öğrencisine ait 100 liranın seri numaralarını basına gösterip söz konusu öğrencinin kaydını yaptırmak için Öğrenci İşleri'ne gitti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler